„Šįkart tas mūsų priešas sunkiai apčiuopiamas ir su juo sunku kovoti, bet jisai, nepaisant to, tikrai bus nugalėtas, tuo neabejoju, matydamas žmonių ryžtą, ir ne tik ryžtą – narsą ir pasišventimą savo pareigai, profesijai, kurią šiandien demonstruoja medikai“, – dalyvaudamas padėkos koncerte „Išvien“ Lietuvos nacionaliniame radijuje ir televizijoje šeštadienio vakarą kalbėjo prezidentas.

Pasak jo, nors ir pasitaiko įvairių pažeidimų, dauguma žmonių stengiasi elgtis atsakingai koronaviruso akivaizdoje.

„99 proc. atvejų kaip tik žmonės labai atsakingai vertina situaciją ir dėl to mes turime pakankamai neblogą padėtį. Tikrai galime pasidžiaugti, kad šiuo metu sustabdėme tą viruso plitimą ir tikrai, manau, mes perlaušime jam tą nugarkaulį ir galėsime didžiuotis, kad tai padarėme visi kartu“, – įsitikinęs G. Nausėda.

Tačiau šalies vadovas perspėjo, jog dar per anksti pamiršti atsargumą, todėl laisvėjant karantino suvaržymams, reikia surasti protingą pusiausvyrą.

„Vienu metu gyventi, kad vyktų normalus procesas, kad žmonės pagaliau tiesiog šiek tiek gal net ir pailsėtų nuo to „įkalinimo“, kuriame ilgą laiką buvo, bet, kita vertus, niekada neprarastų budrumo ir suprastų, kad šiandien mes tos kovos dar galutinai nelaimėjome ir dėl to privalome būti atsakingi, budrūs ir tiesiog protingai atsargūs“, – sakė G. Nausėda.

Prezidento manymu, net ir galutinai išsisprendus situacijai Lietuvoje, padėtis aplinkinėse šalyse gali išlikti sudėtinga, taigi ir grįžimas į normalų gyvenimą gali užtrukti.

„Matome, kitose šalyse situacija yra gerokai komplikuotesnė, taigi ir sienos kurį laiką bus pridarytos ir reikės laikytis tam tikrų elgesio normų, saugoti save ir kitus. Nepaisant to, aš manau, kad mes po truputį, po truputį laisvinamės iš šito koronaviruso apsupties“, – sakė G. Nausėda.

Šalies vadovas padėkojo visiems prisidedantiesiems prie koronaviruso plitimo suvaldymo – medikams, savanoriams, šauliams, taip pat pagalbą teikiančiam verslui ir kitiems.

„Ačiū, kad jūs esate ir kol jūs esate ir esate būtent tokie, Lietuva visada laimės“, – dėkojo G. Nausėda.

Lietuvoje koronavirusas, naujausiais oficialiais duomenimis, yra pareikalavęs 41 žmogaus gyvybės, užsikrėtusiųjų skaičius siekia kiek daugiau nei 1,4 tūkst. Pasveikusiais laikomi 460 asmenys (iš jų 94 medikai).

Šalyje nuo kovo 16 dienos galioja karantinas, šiuo metu jis pratęstas iki gegužės 11 dienos imtinai, bet Vyriausybė jau ėmėsi karantino švelninimo žingsnių.