Pradžioje tyrimas kėlė daugybę klausimų, tačiau dabar į visus juos pareigūnai pateikė atsakymus. Atvykus į įvykio vietą, pareigūnai rado gatvėje gulintį leisgyvį vyrą su sunkiomis žaizdomis galvoje, vieną praeivį, kuris ir iškvietė pagalbą, bei N. Budurus. Netoliese stovėjo ir sidabrinis „Mercedes“ automobilis nulaužtu veidrodėliu.

Pradžioje N. Budurus reiškė didelį susidomėjimą įvykiu, tačiau pradžioje neprisipažino, kad būtent jam ir priklauso sidabrinis automobilis nulaužtu veidrodėliu.

Nelaimė įvyko sausio 5 d. Lietuvis dar buvo skubiai nugabentas į ligoninę, tačiau po geros valandos jo gyvybė užgeso.

Policijos pareigūnai ėmėsi peržiūrinėti apylinkėje esančių CCTV kamerų įrašus.

Jos rodė, kaip lemtingą vakarą, 20 val. 38 min. A. Lapinskas važiavo dviračiu šiek tiek vingiuodamas ir sustojo prie eilės automobilių. Lietuvis netyčia kliudė ir numušė N. Budurus automobilio veidrodėlį. Mažiau nei po minutės iš namų išlėkė įpykęs N. Budurus ir paleido laviną smūgių bei spyrių.

Vaizdą šiek tiek blokavo šalikelėje augantys medžiai, tačiau situacija buvo aiški. 20 val. 39 min. N. Budurus išlindo iš medžių šešėlio ir parėjo namo.

Po dviejų dienų paviešinti ir Addenbrooke’s ligoninėje atlikti pomirtinės kūno ekspertizės rezultatai tik patvirtino, kad A. Lapinsko mirties priežastis – sunkus kūno sužeidimas, t. y. vyras buvo užpultas ir sumuštas.

Netrukus N. Budurus buvo sulaikytas, jam pareikšti kaltinimai nužudymu.

Apklausoje su policijos pareigūnais lietuvio užpuolikas pateikė ir savo versiją. Esą jis buvo namuose, gulėjo lovoje, kai iš gatvės išgirdo keistus garsus. Jis tvirtino, kad į jo automobilį jau buvo bandyta įsilaužti praėjusiais metais, todėl kai pamatė kapišonu prisidengusį ir veidrodėlį traukiantį vyrą, jis išbėgo į gatvę.

Jis prisipažino, kad lietuviui smogė du ar tris kartus į veidą, po to nutraukė jį nuo dviračio. N. Budurus apklausose ne kartą palūžo: daug verkė, sakė, kad niekuomet negalėtų niekam nieko blogo padaryti, kad nesupranta, kas tą vakarą įvyko. Jis neslėpė, kad jo veiksmai buvo neapgalvoti ir jis norėtų, kad tą vakarą taip ir nebūtų išėjęs į gatvę.

Kovo 16 d. Kembridžo karūnos teisme Nicolae Budurus pripažino savo kaltę dėl užpuolimo ir žmogžudystės.

Balandžio 23 d. lietuvio žudikui buvo paskelbtas nuosprendis, tačiau bausmė – gerokai sušvelninta dėl jo kaltės pripažinimo, gero elgesio, atgailavimo.

Teisėjas David Farrel patvirtino, kad N. Budurus pasižymėjo geru elgesiu, pateikė sąžiningus ir teisingus parodymus, prisidėjo prie bylos sprendimo. Buvo pripažinta, kad jokių pagalbos tarnybų N. Budurus negalėjo iškviesti dėl kalbos barjero. Teisėjas pripažino, kad šis atvejis – ganėtinai neįprastas, kadangi N. Budurus neturėjo išankstinio nusistatymo nužudyti lietuvį.

N. Budurus nuteistas 16 mėnesių kalėjimo, bausmės vykdymą atidedant 18 mėnesių.