Nacionalinio sveikatos instituto mokslininkai ištyrė 4 500 atvejų, kurie buvo užregistruoti balandžio 1–23 dienmis. 44,1 proc. šių žmonių užsikrėtė būtent slaugos namuose, teigiama pranešime. Kiti 24,7 proc. žmonių užsikrėtė namuose, 10,8 – ligoninėje, 4,2 proc. – darbo vietoje.

Italija yra viena iš Europos šalių, kur senelių globos namuose virusas plito itin intensyviai. Manoma, kad tai nulėmė ir valdžios abejingumas.

Koronaviruso stipriai paveiktame Lombardijos regione pasigirdo kaltinimų, kad senelių globos namuose buvo smarkiai taupoma ir todėl neperkama specialių apsaugos priemonių. Italijos prokurorai jau pradėjo tyrimą šiuo klausimu.

Didžiausių senelių globos namų Milane darbuotojai tvirtino, kad protrūkio pradžioje jiems buvo draudžiama dėvėti kaukes, esą tai būtų sukėlę gyventojų paniką.

Taip pat bus tiriama, ar regiono valdžios pareigūnai neskatino COVID-19 pacientų perkelti į slaugos namus, kad ligoninėse būtų daugiau laisvų vietų.

Italijoje nuo COVID-19 epidemijos pradžios buvo užregistruota daugiau nei 25 tūkst. mirčių, bendras užsikrėtusių skaičius šalyje beveik siekia 190 tūkst.