„Seimo pirmininko V. Pranckiečio rytdienos, tai yra balandžio 24 dienos, darbotvarkėje nurodoma, kad jis lankysis Vilkijos palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje. (…)

Įvertinus tai, kad karantino laikotarpiu taikomi apribojimai, prašau imtis priemonių, kurios garantuotų palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės pacientų bei darbuotojų saugumą, o apsilankymui įvykus – įvertinti ar nėra padarytų teisės draudžiamų veiklų“, - rašoma parlamentarės rašte.

Parlamentarė, komentuodama savo sprendimą kreiptis į generalinį komisarą, teigė esanti pakraupusi.

„Šitaip rizikuoti senelių sveikata, vien dėl to, kad jie tavo rinkimų apygardoje, ir nori pasirodyti.. Jeigu reikia bačkos kalbėjimui, tai gali pasistatyti prie Seimo, ir kalbėti, bet kuriems galams pas senelius važiuoti tokiu metu“, - piktinosi A. Širinskienė.

Aiškina, kad norėjo išklausyti medikus

Seimo pirmininko atstovė spaudai Karolina Frolovienė BNS anksčiau ketvirtadienį teigė, kad „vizito tikslas – betarpiškai išklausyti medikus ir slaugos darbuotojus, sužinoti apie sąlygas, kokiomis šiuo sunkiu laikotarpiu dirba“.

„Seimo pirmininkas į slaugos namus vyksta laikydamasis visų saugumo reikalavimų“, – sakoma atstovės spaudai BNS perduotame komentare.

Vėliau tą pačią dieną Seimo pirmininko atstovė informavo Delfi, kad V. Pranckietis nusprendė atšaukti vizitą.

„Po pietų slaugos namų personalas pranešė, kad siekiant užkirsti kelią galimam karantino pažeidimui, rekomenduojama visiškai vengti bet kokio pašalinio kontakto, todėl suprasdami ir įvertindami rizikas, nusprendėme su personalu pasikalbėti nuotoliniu būdu“, - Seimo pirmininko poziciją perdavė K. Frolovienė.

Vyriausybė siekdama sustabdyti koronaviruso plitimą kovo 16 dieną paskelbė karantiną. Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sprendimu, dėl padidintos rizikos palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėse draudžiamas pacientų lankymas.

Reaguodamos į galimas grėsmes, senjorų globos įstaigos ir slaugos ligoninės ėmėsi ypatingos saugos priemonių: nebeįleidžia lankytojų, riboja siuntinius arba visiškai jų nebepriima, personalas naudoja specialią aprangą ir taip toliau.