Daug bendrauti pripratusiems romams karantinas padiktavo kitas gyvenimo taisykles. Tad ir naujo kūrinio įrašas buvo daromas kiekvienam atlikėjui esant namuose. Ištvanas Kvik neslepia, kad karantinas tapo tikru išbandymu prie aktyvaus gyvenimo būdo pripratusiam atlikėjui: „Visuomet gyvenau labai aktyvų gyvenimą, tad turbūt nei dienos nebūdavo, kad būnu namie ir niekur nevykstu. Visgi, karantino metu stengiuosi laikytis visų rekomendacijų: niekur neiti, o su artimaisiais bendrauti informacinių technologijų pagalba. Iš pradžių atrodė gana keista, tačiau daugiau laiko praleisdamas su šeima atrandu tokių mažų dalykų, mielų smulkmenų, kurių anksčiau net nepastebėdavau. Tai mane žavi.“

Tačiau nepaisant sunkumų, jis drauge su „Sare Roma“ klausytojams pristato naują kūrinį – maldą, skleidžiančią viltį apie sveikesnį rytojų.

Ištvanas Kvik pasakoja, kad kaip ir visi Lietuvos atlikėjai, „Sare Roma“ sustabdė koncertus ir saviizoliavosi namuose. Šiuo nelengvu išbandymų laikotarpiu grupės nariai, būdami atskirai, kartu įrašė jautrų kūrinį - maldą Dievui.

„Tai kūrinys - malda už tuos, kurie serga, už tuos, kurie saugosi, išgyvena, už visus žmones. Prasidėjus pandemijai buvo labai neramu – pergyvenome už artimuosius, pagyvenusius žmones, už medikus - ar susitvarkysime, ar sugebėsime? Dabar matau, kad mes visgi esame vieningi ir su Dievo pagalba viskas bus gerai. Tad dainoje prašome Dievo padėti, gelbėti ir leisti likti kartu su artimaisiais. Viskas pasaulyje priklauso nuo Dievo ir nuo mūsų pačių. Mylėkime vienas kitą ir saugokime. Išmokime džiaugtis bendravimo akimirkomis, branginti kiekvieną akimirką, praleistą su artimaisiais“, - pranešime spaudai sako grupės lyderis Ištvanas Kvik.

Jis pasakoja, kad tarp atidėtų planų karantino metu – ir svarbiausias romams metų renginys – Tarptautinė romų diena. Jos proga balandžio mėnesio 26 d. Lietuvos romų bendruomenė ir „Sare Roma“ organizavo tarptautinį romų kultūros festivalį GYPSY FEST 2020, kuris, deja, šį pavasarį nebeįvyks. Daugybę svečių iš užsienio pakvietę organizatoriai renginio laukusius gerbėjus kviečia susitikti rudenį.

„Festivalį nukėlėme į rudenį - rugsėjo 20 d. Labai tikimės, kad Dievas mūsų maldas išgirs ir tuo metu jau visi galėsime kartu džiaugtis, susitikti, apsikabinti ir pasveikinti vienas kitą,“ - sako Ištvanas Kvik.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)