Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai per kovą ir balandį Klaipėdos ir Kretingos rajonuose sulaikė tris pažeidėjus, medžioklės plotuose naudojusius optinius taikiklius su naktinio matymo priedais.

Už šiurkštų medžioklės taisyklių pažeidimą pagal Administracinių nusižengimų kodekso 290 straipsnį pažeidėjams bus skirtos baudos nuo 600 iki 1700 eurų ir atimta teisė medžioti nuo vienų ir penkerių metų. Medžioklės įrankiai ir priemonės buvo konfiskuoti.

Balandžio 20 d. Panevėžio valdybos Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai kartu su Pasvalio aplinkos apsaugos inspektoriais pagal turimą informaciją apsilankė vieno asmens sodyboje Pasvalio rajone.

Per ūkinių pastatų apžiūrą rasta 13 ne mėgėjų žvejyboje naudojamų įrankių: keturi didesni nei leidžia mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės bučiai ir devyni statomieji tinklai, kurių bendras ilgis siekia 160 metrų. Visi draudžiami įrankiai konfiskuoti, o pažeidėjui gresia bauda iki 200 eurų.

Aplinkos apsaugos departamentas primena, kad Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės draudžia laikyti ar gabenti žeberklus, ūdas ir ne mėgėjų žvejybos įrankius išskyrus atvejus, kai šie įrankiai teisės aktų nustatyta tvarka naudojami verslinei ar specialiajai žvejybai arba mokslo ir mokymo tikslais.

Aplinkos apsaugos pareigūnai dėkoja atsakingiems piliečiams už teikiamą pagalbą ir apie pastebėtus gamtosaugos pažeidimus ragina pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai AAD telefonu 8 (5) 2732995.