Pasidairyti po įvairiai įrengtus butus yra ne tik smalsu, bet ir naudinga – taip galima pasemti idėjų savam būstui. Sukurti butui ar namui interjerą nėra paprasta, ypač jei jūs – interjero dizaineris, ir jums tai reikia daryti nuolat. Interjero dizainerė Jovita Bingelytė sako, kad ji idėjų ieško savo aplinkoje. Ne išimtis yra jos kurtas interjeras 3 kambarių butui Lazdynėliuose, Vilniuje.

„Man, kaip menininkei, labai svarbu rasti laiko ištrūkti iš kasdienės rutinos ir pasisemti idėjų naujose vietose. Labai mėgstu keliauti, nes tokiu būdu pasisemiu daugiausiai naujų minčių ir tuomet jas pritaikau projektuose. Ne išimtis ir šis butas, kurio stilistiką įkvėpė atostogos Nicoje, apsilankymas žymaus dailininko Henri Matisse muziejuje. Mane taip įkvėpė jo kūryba, kad nusprendžiau interjere panaudoti dailininko paveikslų motyvus, ir tie motyvai atsirado netikėčiausiose vietose: ant vonios spintelės fasado bei ant dekoratyvinių pagalvėlių. Pats interjeras labai šviesus, tarsi balta drobė, ant kurios atsiranda meniniai šedevrai ir ryškių spalvų detalės“, – pasakoja J. Bingelytė.

Buto Lazdynėliuose interjeras

Pašnekovė tęsia, kad šiame jos įrengtame bute vyrauja šviesos spalvos – visiškai baltos sienos, šviesios pilkšvos grindys, baltos durys ir pro langus krentantis saulės spinduliai tarsi dar labiau praplečia erdvę ir panaikina erdvės ribas.

„Bute norėjau sukurti lengvumą, gaivumą, perteikti atostogų nuotaiką, todėl didžioji dalis apdailos medžiagų ir baldų yra labai šviesūs. Svetainės zonoje sukurta viena akcentinė siena iš gipso plokščių, kuri turi raitytą klasikinį raštą, jis įneša elegancijos ir rafinuotumo, šiek tiek primena klasikinius prancūziškus butus su naudojamais sienų ir lubų dekorais“, – interjerą apibūdina dizainerė.

Buto Lazdynėliuose interjeras

J. Bingelytė pasakoja virtuvės baldams, kaip išskirtinę detalę, sukūrusi tamsiai žalios spalvos užsisukančią juostą, kuri tarsi įrėmina baldą ir vizualiai sukuria visai kitokią jo formą. Tai, pasak dizainerės, ne tik išskirtinė, bet ir praktiška detalė, nes juosta yra pagaminta iš lipnios plėvelės ir klijuojama ant baldų, todėl laikui bėgant, jei atsibos, galima labai paprastai ją nuimti, nesugadinant spintelių fasadų. Tokia pati lipni plėvelė yra panaudota ir ant vonios spintelės, ant kurios iš plėvelės yra iškarpytas Matisse paveikslo motyvas, visiškai pakeičiantis paprastos baltos spintelės įvaizdį ir suteikiantis žavesio bei kitoniškumo visam kambariui.

Buto Lazdynėliuose interjeras

„Žmonės dažnai bijo sienoms naudoti visiškai baltą spalvą, galvodami, kad tai sukurs ligoninės įspūdį, tačiau šiuo interjeru noriu parodyti, kad jaukumas yra kuriamas skirtingų spalvų detalėmis, baldais, akcentais, kurie dar geriau atsiskleidžia baltų sienų fone ir sukuria jaukumą. Jaukumą taip pat kuria naudojamas kontrasto principas, pvz., balta siena ir tamsi sofa su staliukais, ant sofos komponuojamos ryškios spalvotos pagalvėlės, ant baltos TV spintelės derinamos spalvingos ir skirtingos interjero detalės“, – paaiškina J. Bingelytė.

Buto Lazdynėliuose interjeras

Interjero dizainerė tęsia, kad, kuriant savo namų interjerą, nereikėtų bijoti eksperimentuoti. Pasak jos, tikrai galima interjere panaudoti iš pirmo žvilgsnio skirtingų tipų ir stilistikų elementų, kurie interjerui sukuria jo charakterį ir nuotaiką – pvz., skirtingos valgomojo kėdės (skiriasi spalva ir modelis), pakabinamas vienas itin charakteringas šviestuvas iš metalinio žalvario spalvos metalo, miegamajame derinamos prie lovos skirtingos spintelės.

„Miegamajame akcentinei sienai panaudota pastelinė žalsva spalva, kuri nuramina bei nuteikia teigiamai , o nuotaiką padeda sukurti išskirtinės interjero detalės, tokios kaip šviestuvai virš lovos, staliukai, raštuotas kilimas bei mediniai rankų darbo veidrodžiai“, – pasakoja J. Bingelytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)