"Išgirdusios šią informaciją, ikimokyklinio ugdymo auklėtojos sunerimo. "O kas mus apsaugos? Kas garantuos, jog vaikutis yra sveikas ir nenešioja koronoviruso? Kaip sužinoti, kad auklėtinio aplinkoje nėra sergančiųjų ir nebendrauta su sergančiųjų artima aplinka? Juk šiandien pažymos dėl ligos ir sveikatos yra nebūtinos. Rūpi ir kiti dalykai. Kaip valdžia pasirūpins mūsų saugumu: kaip, kada, kokiomis saugos priemonėmis mus aprūpins, ar skirs pakankamai lėšų joms įsigyti? Iškyla ir medicinos draudimo darbuotojams klausimas. Juk užsikrėsti rizika didelė", - klausia Vilniaus lopšelio/darželio „Drevinukas“ auklėtoja Jolanta Žukauskienė.

„Epidemija dar neatslūgsta. Šie klausimai kyla turbūt natūraliai ir ne kiekvienas drįsta lankyti ir savo tėvelius. Todėl, švelninant karantiną, turime gerbti ir vertinti auklėtojas, o darželių ir mokyklų lankymas turi būti atnaujintas tik visiškai susinormalizavus situacijai“, - pabrėžia LŠDPS pirmininkas A. Navickas.

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad trečiadienį Vyriausybėje bus nuspręsta dėl tolesnių leidimų įvairiems verslo sektoriams vykdyti veiklą karantino metu. Vyriausybės vadovo teigimu, pagrindinis uždavinys dabar – nuspręsti dėl vaikų darželių veiklos, tačiau, pažymėjo S. Skvernelis, Premjero teigimu, dėl vaikų darželių darbo atnaujinimo bus apsispręsta po ekspertų pateiktų išvadų. Vis dėlto premjeras pažymėjo, kad nemaža dalis darželių darbuotojų patenka į rizikos grupę, tad jie, net ir atnaujinus darželių veiklą, negalėtų dirbti.

„Greičiausiai tai irgi bus gegužės mėnesio sprendimai ir tikėtina, kad bus tam tikra diferenciacija, nes, pagal mūsų turimus duomenis, kas penktas darželio darbuotojas patenka į rizikos grupę. Vadinasi, net ir atlaisvinus šitą veiklą, dalis šios personalo negalės dirbti. Taip pat bus stengiamasi reglamentuoti ribojimą vaikų, kurie gyvena kartu su rizikos grupės asmenimis, patekimą – kad sumažintume rizikas“, – pridūrė S. Skvernelis.