„Jau kuris laikas sulaukdavome nemažai klientų užklausų, ar galima saulės elektrinę įsigyti, iškart nemokant visos darbų ir įrangos sumos. Suprantame, kad tikrai ne visi gali ir yra pasiryžę mokėti visą sumą vienu kartu. Negana to, dabartinė situacija, kai karantinas pristabdė daugelio žmonių veiklą, taip pat turėjo įtakos apsisprendimui, ar visgi verta dabar pirkti elektrinę, kai niekas nėra garantuotas dėl savo ateities. Atsižvelgdami į klientų lūkesčius, pradėjome ieškoti galimybių, kaip jiems užtikrinti geriausią ir patogiausią būdą naudotis ekologiška elektros energija“, – pasakoja „Ignitis“ saulės elektrinių produkto vadovas Karolis Dargis.

Geros sąlygos ir patikimi partneriai

Ilgai netrukus, „Ignitis“ pavyko surasti kompetentingus bei gerai rinkoje žinomus partnerius – Estijos kilmės naujos kartos banką „Inbank“, kuris visai neseniai pradėjo savo veiklą ir Lietuvoje.

„Ieškant partnerių, svarbiausia buvo užtikrinti, kad jų siūlomos sąlygos būtų tinkamos ir palankios mūsų klientams. „Inbank“ atitiko visus mūsų reikalavimus, finansavimo bei taupymo paslaugas jie teikė ne tik savo šalyje, bet ir Latvijoje, Estijoje bei Lenkijoje, todėl į Lietuvą atsivežė didelį patirties bagažą. Nesunkiai radę bendrą kalbą ir pradėję bendradarbiavimą su naujais mūsų partneriais, džiaugiamės, kad dabar galime pasiūlyti itin patrauklias sąlygas mūsų klientams, perkantiems saulės elektrinę išsimokėtinai“, – teigia K. Dargis.

Asociatyvi nuotr.

Kaip pasakoja „Ignitis“ atstovas, saulės elektrinės įsigijimas išsimokėtinai – nėra visiška naujovė, tačiau „Ignitis“ kartu su „Inbank“ siūlo itin patrauklias sąlygas.

„Įsigyjant saulės elektrinę iš „Ignitis“ išsimokėtinai kartu su „Inbank“ paskola, gali būti taikomas iki 60 mėn. išsimokėjimo laikotarpis, skolinama suma siekti iki 15 tūkst. eurų, ko visiškai užtenka įsirengti modernią ir efektyvią saulės elektrinę, palūkanos prasideda vos nuo 4 proc., o sutarties mokestis – 1 proc. Galimybė pasiskolinti įvertinama ir konkrečios paskolos sąlygos nustatomos „Inbank“ atlikus išsamų konkretaus vartotojo kreditingumo bei rizikos vertinimą. Manome, kad tokios sąlygos paskatins įsirengti saulės elektrines prieš tai abejojusius“, – sako K. Dargis.

Pavyzdžiui, skolinantis 5000 Eur, kai sutartis sudaroma 12 mėn. terminui, metinė palūkanų norma – 4 %, sutarties mokestis – 50 Eur, BVKKMN – 6,01 %, bendra mokėtina suma – 5159,88 Eur, mėnesio įmoka – 429,99 Eur.

Pasak specialisto, gyventojai išsimokėjimo paslauga gali pasinaudoti, planuodami įsirengti bet kokio „Ignitis“ siūlomo gamintojo elektrinę, ir visiškai nesvarbu, kokio tai tipo saulės jėgainė – standartinė (įrengiama ant namo stogo), nutolusi ar saulės parke. Tačiau šiuo metu energetikos bendrovė rekomenduoja įsigyti rinkos lyderių „Seraphim“ modulių saulės elektrinę, tam tokia investicija yra kone tinkamiausias pasirinkimas šiuo laikotarpiu.

„Šių modelių gamintojas yra vienas didžiausių pasaulyje, patenkantis tarp finansiškai stipriausių atsinaujinančios energijos produktus gaminančių bendrovių pasaulyje. „Seraphim“ modulių kokybė yra precizinė, mat kiekvienas jų, tiek naudojant modernias technologijas, tiek ir žmogaus pagalba, yra tikrinamas bent 4 kartus, kol pasiekia rinką. Iki gegužės 1 d., pasirašius 12 arba 24 mėn. sutartį saulės elektrinėms su šiais moduliais, klientas iš esmės gali tikėtis, kad galutinė kaina bus tokia pati, kaip ir perkant iš karto, kadangi „Ignitis“ šiuo metu „Seraphim“ modulių saulės elektrinėms taiko specialią kainą“, – pasakoja „Ignitis“ atstovas.

Norėdama sudaryti dar geresnes sąlygas platesniam gyventojų ratui įsirengti saulės elektrines, veiksmų imasi ir Vyriausybė. Nuo 2019 m. teiktą 323 eurų paramą 1 kW elektrinės galios, žadama didinti, perkant saulės elektrines išsimokėtinai.

„Energetikos ministerijos ir Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) iniciatyva, gyventojams, kurie neturi galimybės įsirengti saulės elektrinės nuosavomis lėšomis, ir ruošiasi tai daryti išsimokėtinai, planuojama suteikti didesnę – ne 323, o 381 eurų fiksuotą išmoką už 1 kW. Tokiu būdu gyventojams bus kompensuojama dalis palūkanų“, – aiškina K. Dargis.

Negana to, žadama, kad karantino metu paramos išmokėjimo terminas bus dvigubai trumpesnis.

„Iki šiol buvo numatyta gyventojams, gavusiems paramą, išmokėti ją ne vėliau kaip per 60 kalendorinių dienų nuo kompensavimo prašymo ir visų privalomų pateikti dokumentų registravimo. Nuo šiol šis terminas bus trumpinamas iki 30 dienų“, – sako „Ignitis“ atstovas.

Reikiamą informaciją, susijusią su saulės elektrinių įsigijimu išsimokėtinai, gyventojai gali rasti internetiniame puslapyje www.ignitis.lt. Užpildžius specialią užklausą dėl elektrinės įsirengimo, su jumis susisiekę „Ignitis“ specialistai atsakys į visus rūpimus klausimus.