Sirijos valstybinė televizija nepateikė daugiau informacijos apie šias atakas.

Nuo konflikto Sirijoje pradžios 2011 metais Izraelis surengė šimtus smūgių prieš šios šalies vyriausybės pajėgas, taip pat prieš Damasko sąjungininko Irano pajėgas ir Libano šiitų sukarintos grupės „Hizbollah“ kovotojus.

„Oro erdvės gynybos priemonės reagavo į Izraelio agresiją virš Palmyros ir perėmė kelias priešiškas raketas“, – sakoma valstybinės naujienų agentūros SANA pranešime.

Naujienų agentūrai AFP susisiekus su Izraelio kariuomenės atstovu, šis atsisakė pateikti komentarų apie incidentą.

Izraelis anksčiau atakas Sirijoje rengdavo nukreipdamas savo aviaciją kirsti Libano oro erdvę. Anksčiau pirmadienį Libano oro erdvėje buvo pastebėta skraidant Izraelio karinių lėktuvų ir dronų.

Praeitą mėnesį Izraelio aviacija smogė raketomis Šairato oro pajėgų bazei Sirijos centrinėje Chomso provincijoje.

Padėtį Sirijoje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad tąsyk taikiniu tapo karinis oro uostas, kuriame buvo iraniečių pajėgų.

Izraelis retai prisiima tiesioginę atsakomybę už tokius smūgius.

Žydų valstybė sako, kad Irano dalyvavimas Sirijoje palaikant prezidentą Basharą al Assadą kelia grėsmę Izraeliui, todėl smūgiai bus tęsiami.

Naujausia ataka įvyko praėjus vos kelioms valandoms po Irano užsienio reikalų ministro Mohammado Javado Zarifo susitikimo Damaske su B. al Assadu. Jiedu aptarė regiono aktualijas, susijusias su naujojo koronaviruso protrūkiu.