Pasak jo, galima išskirti dažniausius kaukių dėvėjimo tipus mūsų šalyje, tačiau jie, Gabrieliaus teigimu, yra daugiau žalingi nei suteikiantys kokios nors naudos.

„Manęs dažnai klausia, ar ilgai tęsis karantinas? Nuo šiol atsakysiu, kad ilgai, na bent jau kol tęsis tokios nesąmonės, kaip nuotraukoje.

Taigi, įlipu į autobusą ir matau tokį vaizdelį. Trys moteriškės nedėvi kaukių. Išsitraukiau fotoaparatą ir staiga ta dešinėje „užsidėjo kaukę“. Hm, manau, išties, karantinas bus ilgas, nes nemažai žmonių kaukes dėvi būtent taip.

Dažniausi dėvėjimo tipai:

I. Saugau burną (na gal nosis užgulus, bet ką tuomet veiki viešoje vietoje?

II. Palaikau žandikaulį (senovėje tokiu būdu parišdavo nabašniko apatinį žandikaulį, kad nebūtų išsižiojęs)

III. Deduosi belekaip ir beleką (vakar mačiau moteriškę su respiratoriumi, kuris uždėtas įmantriai: lūpos iš šonų nedengiamos, tik respiratorius dengia nosį ir lūpų vidurį)

IV. Prisidengiu šaliku (ir visai nieko, kad tas šalikas makalavosi kur tik galėjo)

V. Turiu (ji kišenėje)

VI. G5 (kaukės skleidžia radiaciją... na jūs supratot apie ką aš)

Prevencinės priemonės, kad daugiau žmonių dėvėtų kaukes neveikia, išskyrus vieną:

Įlipi į autobusą. Stengiesi atrodyti kiek ligotas, tikrini kaktą lyg turėtum temperatūros, o tada pradedi kosėti. Saugantys burną ir žandikaulį mikliai susivokia kaip reikia dėvėti kaukę, turėtojai greitai įrodo, kad kaukę iš tiesų turi. Beleko ir šalikų dėvėtojais, tą beleką deda ant veido, prie jų skubiai jungiasi ir g5.

Bičiuliai, nebijokite priminti aplinkiniams, kad kaukės dėvėjimas yra privalomas. Linkiu, kad šių žmonių švietime pakaktų lengvo, sveiko krenkštelėjimo“, – feisbuko paskyroje prašė jis.

Delfi primena, kad Lietuvoje šiuo metu gyventojams yra privaloma viešumoje dėvėti apsaugines kaukes arba kitaip dengti savo veidą, be to, yra rekomenduotina dėvėti ir apsaugines pirštines.

Taip pat už kaukės nedėvėjimą gresia ir bauda.