Blogai Deimantė pasijuto kovo 12 dieną, grįžusi iš Niujorko. Pašnekovė įsitikinusi – užsikrėtė nuo tą pačią diagnozę išgirdusios bičiulės, kuri gyvena ir dirba modeliu šiame mieste. Iki tol Deimantė keliavo Vokietijoje ir Maskvoje. Ir nors grįžusi tuo metu, kai buvo paskelbta apie uždaromus skrydžius, jautėsi prastai, vis tiek nebuvo tikrinama.

„Kai tik nusileido lėktuvas, pradėjau jaustis labai keistai, daug kosėjau. Pamaniau, kad galima iš karto išsitirti, tačiau man buvo pasakyta, kad turėsiu kreiptis tam tikru numeriu ir tada pranešti apie simptomus.

Jaučiausi labai įdomiai... Kitą rytą atsikėliau labai skaudančia gerkle, pradėjo ir galvos skausmai. Trečią dieną pasimatavau temperatūrą – rodė 37,1, jautėsi bendras silpnumas.

Ketvirtą dieną tęsėsi gerklės ir galvos skausmas, kosulys, buvo silpna. Kitą dieną pajaučiau, kad nieko neužuodžiu. Vyras grįžo namo ir pasidžiaugė, kad skaniai kvepia maistas, kurį ką tik buvau pašovusi į orkaitę. O man nesijautė absoliučiai nieko. Paskui, kai vonioje pasipurškiau kvepalais, vyras vėl nusistebėjo: „Oho, kiek prisikvėpinai“. Sakau: „Rimtai? Aš nieko neužuodžiu“. O tikrai, kadangi nejaučiau kvapo, kvepalų buvau gerokai padauginusi.

Kokias keturias dienas skaudėjo visą kūną. Net nemoku apsakyti, koks tai skausmas... Tai mane labiausiai šokiravo. Net verkiau iš skausmo. Negalėjau prisiliesti prie odos, naktį būdavo sunku užmigti – atsikeldavau raudonomis akimis. Be to, ir galvos skausmas lydėjo visu ligos laikotarpiu. Siaubingai spaudė kaktą“, – simptomus nupasakojo Deimantė.

Vos grįžusi po kelionės ir įtarusi ligą, ji iš karto pradėjo skambinti numeriu 1808, deja, išsikviesti greitąją pagalbą nebuvo šansų.

„Sakiau jiems, kad jaučiu, jog turiu virusą, nes jaučiuosi visai kitaip negu sirgdama gripu. Apskritai aš niekada nesergu, tad man buvo keista. Pasisakiau jiems, kad paskutines dvi savaites daug keliavau – buvau Vokietijoje, Maskvoje, Niujorke. Tačiau jie man sakė – „Jeigu neturi temperatūros, tiesiog sėdėk namie“.

O kaip man žinoti, ar neturiu viruso? Juk galėjau užkrėsti vyrą, o jis eina į parduotuvę... Tiesiog kurį laiką buvome palikti nežinioje. Laimei, po kurio laiko buvome ištirti. Paaiškėjo, kad, nors aš nešioju virusą, vyras užsikrėtęs nebuvo“, – kalbėjo pašnekovė.

Nors virusą savo organizme Deimantė jautė trumpiau, nuo galimo užsikrėtimo dienos iki pakartotinio testo, kuris buvo neigiamas, praėjo apie 37 dienos.

„Dėl to ir sakoma, kad žmogaus kūne virusas išsilaiko apie mėnesį. Džiaugiuosi, kad tuo metu su niekuo kitu nesimačiau ir viešumoje nesilankiau. Tyrimas rodo, kad jau esu sveika“, – pastebėjo modelis.

Sirgdama Deimantė kasdien vartojo C, D ir B grupės vitaminus bei cinką ir gėrė arbatas su imbieru.

Žinoma moteris pažymėjo, kad vos prasidėjus koronaviruso plitumui, pradėjo kruopščiai saugoti savo sveikatą.

„Pirštines ir kaukę nešiodavau visada ir visur. Pradėjau tai daryti labai anksti. Žinojau, kad lengviausiai galima užsikrėsti lėktuve. Deja, dažniausiai pastebėdavau, kad žmonės keliauja be kaukių, o į mane, kadangi ją visada dėvėdavau, žiūrėdavo keistai.

O kiek daug žmonių pradžioje sakydavo, kad užtenka plauti rankas, kad kaukės nuo viruso neapsaugos... Manau, kad tai ir buvo didžiausiai klaida. Aš visada plaudavau rankas ir nešiodavau kaukę. Štai, prie draugės nusiėmiau kaukę ir to užteko. Aš ir jos buvau klaususi, ar yra įsitikinusi, kad niekur negalėjo užsikrėsti. Ji mane patikino, kad neserga. Paskui paaiškėjo, kad susirgo visa jos šeima“, – pasakojo modelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)