Karantino pratęsimui dar turi pritarti Ispanijos parlamentas, bet beveik neabejojama, kad parlamentas pritars šiai priemonei, kurios galiojimas turėjo baigtis balandžio 27 d.

Premjero teigimu, karantino pratęsimas visoje šalyje būtinas, nepaisant nuosekliai daromos pažangos, siekiant sukontroliuoti koronaviruso protrūkį.

47 mln. gyventojų turinčioje Ispanijoje jau penkias savaites galioja griežtas karantinas ir gyventojams leidžiama išeiti iš namų tik keliais atvejais – nusipirkti maisto ar vaistų, nueiti pas gydytoją, nuvykti į darbą ir pavedžioti šunis. Priešingai nei kitose šalyse, Ispanijoje gyventojams draudžiama išeiti pasivaikščioti ar sportuoti lauke.

Vis dėlto šiuo metu galiojantys apribojimai bus šiek tiek sušvelninti ir nuo balandžio 27 dienos vaikams bus leidžiama išeiti į lauką. Ispanijoje vaikams nuo kovo 14 d. draudžiama eiti į lauką. 8 mln. Ispanijos vaikų jau penkias savaites yra įkalinti savo namuose.

Ispanija yra trečia labiausiai nuo infekcijos nukentėjusi šalis pasaulyje – po JAV ir Italijos. Tačiau, atrodo, kad Ispanijoje galiojančios griežtos priemonės duoda veiksmingų rezultatų. Šalyje lėtėja koronaviruso plitimas ir mažėja naujų užsikrėtimo atvejų.

Sveikatos apsaugos pareigūnai tvirtina, kad Ispanijoje COVID-19 pikas jau praėjo.

Šeštadienį Ispanijos sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per parą šalyje mirė dar 565 žmonės ir patvirtinta 4 500 naujų koronaviruso infekcijos atvejų. Iš viso šalyje patvirtinta beveik 192 tūkst. COVID-19 atvejų. Pasveikusių žmonių skaičius siekia 75 tūkst.