Tai dar viena dalis įvykdyto asmens apsaugos priemonių užsakymo iš Kinijos. Paskutinės savaitės tendencijos rodo, kad tiekimo grandinė iš Kinijos į Lietuvą yra sustyguota ir galima greitai oru atgabenti didelius medicininių reikmenų kiekius mūsų medikams. Vien per savaitę, skaičiuojant nuo praeito šeštadienio (balandžio 11 d.) iki dabar, atvežta beveik 221 tona medicininių prekių, t. y. beveik 45 proc. viso svorio, atskraidinto nuo kovo 28 iki dabar. Šiuo metu bendras atgabentas medicininių reikmenų svoris – 493 tonos.

Aprūpinant Lietuvą asmens apsaugos priemonėmis, svarbus indėlis buvo Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos kariuomenės per karinių pervežimų bendradarbiavimo platformą užsakytų orlaivių „Boeing 747F“ skrydžiai į Lietuvą (šv. Velykų rytą ir vakar vidurdienį), kaskart pristatant po maždaug 64 tonas krovinio.

Gautas asmens apsaugos priemones išvežioja valstybės įmonė „Lietuvos paštas“. Primename, kad gautos apsaugos priemonės paskirstomos 5 šalies organizuojančios ligoninėms (Santaros klinikoms, Kauno klinikoms, Klaipėdos universitetinei ligoninei, Respublikinei Panevėžio ligoninei ir Respublikinei Šiaulių ligoninei), kurios pagal poreikį išdalina gautas asmens apsaugos priemones veikimo teritorijoje esančioms gydymo įstaigoms, 5 didžiųjų miestų greitosios medicinos pagalbos stotims, taip pat medikams, dirbantiems savivaldybių įsteigtose karščiavimo klinikose ir mobiliuose punktuose.