„Iš viso koronavirusu užsikrėtė 6 984 žmonės“, - sakoma jo pranešime. Penktadienį buvo pranešta apie 6 891 infekuotąjį.

Pastarosiomis dienomis infekuotųjų skaičiaus prieaugis Norvegijoje yra stabilus ir kiekvieną parą sudaro apie šimtą. Šalyje nuo koronaviruso padarinių mirė 161 pacientas, ligoninėse gydomi 165 žmonės, jų skaičius beveik kasdien mažėja.

Pirmasis užsikrėtimo atvejis Norvegijoje buvo nustatytas vasario pabaigoje. Norvegijos vyriausybės sprendimu dėl koronaviruso plitimo į šalį neįleidžiami užsieniečiai, neturintys leidimo gyventi Norvegijoje, įvesta sienų kontrolė, o visiems grįžtantiems į šalį skiriamas dviejų savaičių karantinas. Uždaryti visi vaikų darželiai, mokyklos ir universitetai.

Praėjusią savaitę Norvegijos vyriausybė pareiškė suvaldžiusi epidemiją. Ministrų kabineto sprendimu, balandį laipsniškai bus atidaromos anksčiau uždarytos įstaigos – vėl atvers duris vaikų darželiai ir mokyklų pradinės klasės, į aukštąsias mokyklas galės grįžti mokslą baigiantys studentai, pradės dirbti kirpyklos. Be to, bus atšauktas draudimas vykti į poilsio namelius.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 2,2 milijono žmonių, per 150 tūkstančių infekuotųjų mirė.