Mugė, kuri kiekvienais metais pritraukia Holivudo A lygio žvaigždes, milijardines franšizes ir 135 tūkst. iš susižavėjimo klykiančių gerbėjų, turėjo įvykti liepą.

Visgi Kalifornijos gubernatoriui Gavinui Newsomui šią savaitę pareiškus, kad masiniai susibūrimai greičiausiai nebus leidžiami dar kelis mėnesius, „Comic-Con“ organizatoriai nusprendė atšaukti renginį.

Organizatoriai penktadienį pareiškė „labai apgailestaujantys, kad 2020 metais „Comic-Con“ neįvyks“.

Organizatoriai taip pat pažymėjo tikėjęsi atidėti šį sprendimą vildamiesi, jog COVID-19 epidemija apslops iki vasaros“, tačiau perspėjimai, įskaitant G. Newsomo komentarus, „leido suprasti, kad šiais metais įgyvendinti planus nebus saugu“.

Renginio gerbėjams, kurie jau nusipirko bilietus į keturių dienų mugę, bus grąžinti pinigai arba suteikta galimybė apsilankyti 2021 metais.

„Comic-Con“ ištakos buvo nedidelis maždaug šimto komiksų gerbėjų susibūrimas vieno San Diego viešbučio rūsyje 1970 metais.

Laikui bėgant, šis susibūrimas tapo milžinišku renginiu, pritraukiančiu kino žvaigžde, studijos vadovus ir pasaulio žiniasklaidos atstovus.

Be „Comic-Con“, Jungtinėse Valstijose 2020-aisiais atšaukti ir tokie renginiai kaip muzikos festivalis „Coachella“, kino teatrų savininkų konferencija „Cinema-Con“ Las Vegase bei žiniasklaidos ir technologijų festivalis SXSW Teksase.

„Yra tik nedidelė tikimybė, kad bus leisti masiniai susibūrimai, kol nebus užtikrintas imunitetas ir nebus sukurta vakcina“, – antradienį spaudos konferencijoje perspėjo G. Newsomas.

„Mažai tikėtina, kad tai įvyks birželį, liepą ar rugpjūtį“, – pridūrė jis.