„Šiandien dar vienai Kretingos gyventojai oficialiai patvirtintas koronavirusas. Šis atvejis išskirtinis tuo, kad senyvo amžiaus moteris vakar pirmiausiai buvo atgabenta į Kretingos ligoninės priimamąjį.

Kretingos ligoninės vadovų teigimu, moteris nekarščiavo, nekosėjo, tik jautėsi silpnai. Tačiau atlikus plaučių rentgeną, medikai įtarė galimą koronavirusą bei priėmė sprendimą moterį GMP automobiliu pervežti į Klaipėdą. Sulaukus oficialaus patvirtinimo, kad moteriai nustatytas koronavirusas, savizoliuotis teko 5 ligoninės darbuotojams ir 2 GMP darbuotojams.

Kretingos ligoninės vadovų teigimu, moteris kontaktų su kitais ligoninės pacientais neturėjo. Nacionalino visuomenės sveikatos centro darbuotojai atlieka tolesnį epidemiologinį tyrimą.
Savo ruožtu tiek dėl šio atvejo, tiek ir dėl kito vakarykščio incidento Kretingos ligoninėje, įvykusio į ligonę atvykus pirmagimio besilaukiančiai moteriai, jau pavedžiau Savivaldybės administracijai kuo skubiau atlikti tyrimą”, – savo feisbuko paskyroje rašo meras.

Papildyta 21:15

„Tie kurie turėjo bent mažiausią kontaktą yra izoliacijoje ir kol jiems nebus atlikti tyrimai ir nepraeis tas inkubacinis periodas, jie prie darbo nebus prileisti“, – BNS patikino A. Kalnius.

Jo teigimu, pacientę į ligoninę atvežę greitosios pagalbos medikai netinkamai įvertino grėsmes ir nedėvėjo visų apsaugos apsaugos priemonių. Meras patikino, kad taip nutiko tikrai ne dėl apsauginių priemonių trūkumo – jų Kretingoje turima pakankamai.

„Tikrai ne dėl trūkumo. Žmogiškasis faktorius kartais kiša koją visiems. Gera pamoka visiems Kretingos medikams, visi galvojame, kad liga yra kažkur ne pas mus, bet yra ir pas mus“, – teigė meras.

Jis taip pat pridūrė pavedęs savivaldybės administracijai kuo skubiau atlikti įvykio tyrimą.

Kretingos rajone skaičiuojama 17 užsikrėtusiųjų koronavirusu, 6 iš jų pasveikę.

Delfi primena, kad šalyje paskelbus karantiną žmonės raginami maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Karantino režimo trukmė – nuo kovo 16 d. 00 val. iki balandžio 27 d. 24 val.