„Aš turiu problemą su šio žmogaus vadovavimu. (...) Ko gero, eisime link to, kad jam bus išreikštas nepasitikėjimas ir pažiūrėsime, kaip į tai reaguos Seimas“, – „Žinių radijui“ penktadienį sakė G. Landsbergis.

„Ponas Gaižauskas yra tikrai giliai įklimpęs į įvairaus pobūdžio bėdas. Tos bėdos tikrai kelia klausimą, ar jis gali toliau eiti savo pareigas“, – pridūrė jis.

G. Landsbergiui, kaip ir kitiems opozicijai priklausantiems NSGK nariams, daugiausia klausimų kelia D. Gaižausko testo dėl koronaviruso pasidarymo aplinkybės.

Kaip yra skelbęs portalas Delfi, D. Gaižauskas galėjo pažeisti karantino ir saviizoliacijos tvarką, kai pasidaręs testą nesiėmė 14-os privalomų dienų saviizoliacijos. Pats D. Gaižauskas neigia, kad pažeidė nustatytą tvarką. Tuo tarpu opozicija teigia, kad, be viso to, NSGK pirmininkas, kreipdamasis į karštąją koronaviruso liniją 1808 dėl galimybės pasidaryti testą, manipuliavo pateikiama informacija.

„Aš tikrai turiu dvejonių, ar jis gali tęsti savo darbą kaip komiteto pirmininkas. Manęs neįtikina atsakymai, kuriuos jis pateikė dėl to, kaip jis pasidarė testą, kodėl jis sakė skirtingas versija viešumoje ir skambindamas telefonu. Man asmeniškai šioje vietoje jis peržengė raudoną ribą“, – pabrėžė G. Landsbergis.

Kartu jis pažymėjo, kad aistras pastarąją savaitę sukėlusiame NSGK tyrime, kuriame svarstomas parlamentarės Irinos Rozovos ryšių su rusų diplomatais klausimas, turi pasirodyti premjeras Saulius Skvernelis. NSGK priklausantys opozicijos nariai atsisako komitete liudyti tol, kol atsakymų nepateiks S. Skvernelis. G. Landsbergio teigimu, premjeras, siuntęs savo poziciją NSGK raštu, kol kas neatsakė į rūpimus klausimus.

„Jis atsakė, kad neatsakinės, – jo raštas buvo toks. Tad neužskaityčiau to kaip atsakymo, daugiau kaip atsisakymą“, – teigė G. Landsbergis.

Trečiadienį NSGK nuotoliniu būdu ketino toliau svarstyti parlamentarės I. Rozovos ryšių su rusų diplomatais klausimą. Posėdžio metu ketinta išklausyti konservatorių G. Landsbergį, konservatorių Lauryną Kasčiūną, mišriai Seimo narių grupei priklausantį Vytautą Baką bei liberalą Virgilijų Alekną. Tačiau opozicijos nariai ne tik atsisakė liudyti, kol į klausimus komitete neatsakys premjeras, bet ir iškėlė klausimą, ar dabartinis NSGK pirmininkas „valstietis“ D. Gaižauskas tinkamas eiti toliau savo pareigas.