„Aš manau, kad žmonės pakankamai tvarkingai laikosi tų reikalavimų ir tikimės, kad ateityje protokolų bus dar mažiau. Nuo balandžios trečios dienos, kai policija įgijo teisę surašinėti protokolus už karantino pažeidimus, jau daugiau nei tūkstantis žmonių yra nubausta. Baudas jūs puikiai žinote – nuo penkių šimtų eurų iki pusantro tūkstančio. Jau yra asmenų, kuriems yra skirtos baudos ir pakartotinai, ir jiems jau tenka mokėti penkis šimtus, nes pirmą kartą asmuo yra nubaudžiamas 250 eurų bauda. Dar atkreiptume dėmesį, kad ne visi žmonės susimokėjo tas baudas“, – tikino R.Matonis.

„Negaliu pasakyti, kiek tiksliai yra žmonių, kurie dar nesusimokėjo, bet ateityje baudos gali ir dar labiau didėti. Labai norėčiau paraginti visus, kuriems yra skirta pusė minimalios baudos susimokėti, nes priešingu atveju bauda gali didėti, ir žmonės tik patys save nusiskriaus“, – pridūrė R.Matonis.

Primename, kad balandžio pradžioje įsigaliojo griežtesnė atsakomybė už karantino ir saviizoliacijos pažeidimus. Įsigalioję Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimai policijos pareigūnams leis nedelsiant traukti atsakomybėn karantino nesilaikančius asmenis ir skirti jiems nuobaudas.

Nuo šiol už karantino taisyklių pažeidimus fiziniams asmenims grės bauda nuo 500 iki 1500 Eur, o juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1500 iki 6000 Eur.

Primename, atvirose viešosiose vietose lankytis ne didesnėmis nei 2 asmenų grupelėmis (išskyrus šeimos narius), laikytis saugaus 2 metrų atstumo ir trumpesnio nei 15 minučių bendravimo, vengti tiesioginio fizinio kontakto, veikiančiose prekybos ir paslaugų vietose lankytis po vieną šeimos narį, rūpintis asmenine higiena.