Atvykti į Nemenčinę leidžiama čia gyvenantiems bei dirbantiems žmonėms, o kitais atvejais – tik turint specialų Nacionalinio visuomenės sveikatos centro leidimą.

Išvykti iš miestelio gali tie, kam tai būtina dėl darbo, taip pat tie, kam reikia apsilankyti pas medikus dėl sveikatos būklės. Pačiame miestelyje automobiliais važinėti leidžiama.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS teigė, kad dalyje kelių pareigūnai įrengs savo postus, dalis jų turėtų būti užblokuoti, kai kur įrengti ženklai, draudžiantys eismą.

Anot policijos, prie įvažiavimų į Nemenčinę bus įrengti trys patikros postai, transporto eismas leidžiamas tik per juos.

Be to, pareigūnai žada, kad ne tik patys kontroliuos, kaip laikomasi reikalavimų, bet ir naudos technines priemones, leidžiančias nustatyti transporto priemonių ar asmenų judėjimą.

Gyventojų prašoma turėti dokumentus ar kitą informaciją, kuri patvirtintų jų vykimo tikslą. Tai gali būti ir popieriniai dokumentai, ir nufotografuoti elektroninėse laikmenose.

Pareigūnai taip pat kontroliuos asmenis, kuriems skirta izoliacija.

Esant neatidėliotinoms aplinkybėms, pavyzdžiui, vykstant į artimo žmogaus laidotuves, sveikatos priežiūros įstaigą turint gydytojo siuntimą, lankant ypač sunkios sveikatos būklės artimą asmenį, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras išduos leidimą išvykti iš Nemenčinės atvykti į ją.

Jį gauti galima dviem būdais: užpildžius NVSC svetainėje esantį prašymą https://nvsc.lrv.lt/leidimainemencine arba nuo rytojaus 7:00 val. skambinant visą parą veikiančiu telefono numeriu: +370 62077547.

Šių priemonių imtasi po to, kai Nemenčinėje nustatytas 21 koronaviruso atvejis, susijęs su mieste įsikūrusia siuvimo įmone „Vilnika“.

Didžiausią susirūpinimą kelia tai, kad susirgo šios įmonės darbuotojo artimas asmuo, dirbantis socialinės globos ir medicininės reabilitacijos paslaugas teikiančioje įstaigoje „Senevita“, kurioje šiuo metu gyvena virš 200 asmenų.

Slaugos namai trečiadienį pranešė pradedantys tikrinti personalą ir apie 200 globotinių – iš viso daugiau nei 350 žmonių.

Apie 20 km nuo Vilniaus nutolusioje Nemenčinėje gyvena per 5 tūkst. žmonių.