Kremlių remiančio Vladimiro Solovjovo laidose kaip ekspertas dažnai pasirodantis A. Miasnikovas išgarsėjo savo optimistiniu požiūriu į pandemiją, informuoja themoscowtimes.com. Iš pradžių jis teigė, kad virusui bus „neįmanoma“ išplisti Rusijoje.

Gydytojas patvirtino, kad buvo paskirtas Rusijos koronaviruso informacijos centro vadovu ir jau pradėjo eiti naująsias pareigas.

Rusijos koronaviruso informacijos centro užduotis – informuoti gyventojus apie viruso grėsmę bei dalytis gydymo ir prevencijos metodais. A. Miasnikovas, kaip centro vadovas, taip pat yra atsakingas už kovą su „melagingomis naujienomis“ apie koronaviruso protrūkį šalyje.

Gydytojas palaiko artimus santykius su Maskvos savivaldybės valdininkais. Anksčiau, 2018 m. sostinės mero rinkimų metu, jis dirbo mero Sergejaus Sobjanino patarėju, o tais pačiais metais įvykusių šalies prezidento rinkimų metu – ir Vladimiro Putino patarėju.

Taip pat A. Miasnikovas vadovauja Maskvos visuomenės rūmų sveikatos, demografijos ir socialinės politikos komisijai.

Vasario mėnesį gydytojas tvirtino, kad koronavirusas gali būti naudingas rusams, nes paskatino žmones plauti rankas ir dėvėti apsaugines kaukes. Be to, jis sakė, jog Rusijos sveikatos apsaugos sistema yra geriau pasiruošusi pandemijai nei Vakarų valstybių.

Kovo mėnesį A. Miasnikovas pateikė prognozę, kad koronaviruso pandemija nuslūgs iki balandžio vidurio, ir COVID-19 pavadino „sezoniniu reiškiniu“. Vis dėlto paskui jis atsiėmė savo žodžius ir rekomendavo laukti „bandos imuniteto“ susidarymo.