„Hella“ atveju tai yra Vokietijos pilietis, dirbantis įmonės gamybos techniko pareigose, „Continental“ atveju tai yra Filipinų pilietis, kuriam numatyta gamybos vadovo pozicija. Kadangi įmonių veikla specifiška ir kiti žmonės šitų pareigų negali eiti, negali įvykdyti nuotoliniu būdu, tai tikrai mes matome, kad reikėtų taikyti šią išimtį“, – Vyriausybės pasitarime kalbėjo ekonomikos ir inovacijų viceministras Marius Skuodis.

Susisiekimo ministerija prašė leidimo atvykti 127-iems Latvijos piliečiams – statybos įmonės BMGS darbuotojai dirbs Klaipėdos uoste, o bendrovių „Statybos kokybės agentūros“ (CKA), „Performica”, „LNK Industries“ darbuotojai – įrengiant viaduką virš geležinkelio Mažeikiuose.

„Jų atvykimas yra būtinas dėl tęstinumo projektų, kurie tikrai svarbūs mūsų srityje“, – sakė susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Vyriausybė trečiadienį taip pat leido į šalį atvykti trims Turkijos piliečiams, kurie pagal „Erasmus+“ programą studijuoja Vilniaus universitete.

Praėjusią savaitę Vyriausybė, higieninio popieriaus gamintojos „Grigeo“ prašymu, leido atvykti keturiems Vokietijos specialistams, o dar šešiems Vokietijoms ir Lenkijos specialistams – „Ignitis grupės“ prašymu.

Lietuvoje dėl koronaviruso epidemijos nuo kovo 16 dienos paskelbtas karantinas. Šiuo metu jis galioja iki balandžio 27 dienos imtinai.