6 porcijoms reikės:

200 g vidutinio dydžio šviežių krevečių,
4 griežinėlių imbiero,
2 valg. šaukšt. aliejaus,
2 l vištienos sultinio,
4 mažos džiovintos raudonosios paprikos,
100 g baltos žuvies filė,
100 g krabų mėsos ar moliuskų,
6 plonai supjaustytų šviežių šparagų daigų,
4 valg. šaukšt. šviežių citrinų sulčių,
2 valg. šaukšt. žuvų padažo,
6 svogūnų laiškų,
žiupsnelio šviežio baziliko.

Išvalykite krevetes, atskirkite kiautus. Supjaustykite krevetes per pusę horizontaliai. Susmulkinkite imbierą.

Didelį puodą pastatykite ant ugnies, kol įšils, tuomet supilkite aliejų, tolygiai padengdami puodo dugną ir kraštus, sudėkite krevečių kiautus, kaitinkite, kol jie taps rožiniai, apie pusę minutės. Supilkite sultinį, imbierą, papriką, užvirinkite. Sumažinkite ugnį, uždenkite, troškinkite apie dvidešimt minučių. Nusunkite, atskirkite tirštimą.

Vėl supilkite sultinį į puodą, užvirinkite, sudėkite krevetes, krabus, žuvį, šparagus, virkite, kol krevetės paraus, apie dvi minutes. Supilkite citrinų sultis, žuvų padažą, svogūnų laiškus. Supilkite sriubą į indelius ir puoškite šviežiomis žolelėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją