„Planas yra orientacinis, nes tikrai negalime kalbėti apie jokias datas, datos nėra patikimos kažkuo, nežinome situacijos, kaip vystysis toliau, galima prognozuoti, bet viskas gali keistis. Turėsime artimiausiomis dienomis situaciją, kaip pavyko ilgąjį savaitgalį susidoroti, bet šitas planas tikrai reikalingas, kad bent jau verslo grupės matytų, kokiu etapišku jiems bus galima grįžti į normalų valstybės gyvenimą“, – Vyriausybės pasitarime teigė premjeras Saulius Skvernelis.

Pirmuoju etapu numatyta, kad nuo trečiadienio veiklą galės pradėti vykdyti ne maisto prekių parduotuvės, turinčios atskirą įėjimą iš lauko (ne prekybos ir pramogų centruose). Taip pat – buitinių ir remonto paslaugų teikėjai: raktų gamyba, galanterija, avalynės ir kitų gaminių taisymas, dviračių taisymas, skalbyklos, valyklos, servisai, nuomos salonai, gyvūnams skirtos paslaugos.

Kaip skelbiama Vyriausybės lydraštyje, antruoju etapu, kuris įsigaliotų po 2 savaičių nuo ankstesnio etapo, atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją, būtų įgalinta kultūros įstaigų veikla (bibliotekos, muziejai), sveikatos paslaugos, kurias teikiant kontaktas su pacientais ribotas (planinės procedūros, sveikatinimo paslaugos), grožio paslaugos (kirpyklos, kosmetologijos kabinetai), viešojo maitinimo įstaigos (kavinės, restoranai) – lauke, specializuoti mokymai, kurie negali vykti nuotoliniu būdu (vairavimo, aviacijos), veiklos (paslaugos), teikiamos lauko sąlygomis (golfas, teniso aikštynai), prekybos ir pramogų centrai, turgavietės (ribojant įėjimą).

Trečiuoju etapu, kuris įsigaliotų atšaukus karantiną, atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją, veiklą pradėtų viešojo maitinimo įstaigos, sveikatos paslaugos (odontologija, tyrimai, skiepai), sporto ir pramogų paslaugos (sporto klubai, pramogų parkai), lopšeliai, darželiai, mokyklos, neįgaliųjų vaikų ir suaugusiųjų dienos centrai.

Paskutiniuoju etapu būtų atveriami masiniai renginiai: teatrai, kino teatrai, konferencijos, parodos, koncertai. Jų atvėrimo laikas kol kas neapibrėžtas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (484)