Balandžio 12 d., apie 16 val., į Raigardo kelio postą vilkiku DAF atvažiavęs Baltarusijos pilietis A. K., pareigūnams sakėsi važiuojantis tuščiomis – vykstantis krovinio į Kauną.

Tačiau detaliai patikrinus vilkiką, jame rasta slėptuvė, įrengta atitvėrus priekinę puspriekabės dalį imitacine sienele. Ten aptikta 84 500 pakelių baltarusiškų cigarečių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 294 tūkst. eurų, praneša MKT.

Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms, MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Antradienį Kauno miesto apylinkės teisme bus sprendžiamas klausimas dėl vairuotojo suėmimo.

Panašią slėptuvę su kontrabandinėmis cigaretėmis vos prieš savaitę (balandžio 3 d.) iš Baltarusijos į Lenkiją per Lietuvą važiavusiame vilkike aptiko Šalčininkų kelio posto muitininkai.

Abiejų vilkikų vairuotojai turėjo puikią progą įsitikinti, kad dėl karantino ir sudėtingo meto valstybėje, Lietuvos sienų kontrolė nėra susilpnėjusi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)