Atvejį tyrusio vyriausiojo valstijos patologoanatomo atstovas spaudai ką tik paviešino sūnaus ir motinos mirties priežastį ir aplinkybes.

Keturiasdešimtmetė Maeve Kennedy Townsend McKean su aštuonmečiu sūnumi Gideonu į jūrą išplaukė balandžio 2-osios popietę. Kaip sakė šeimos nariai, jų tikslas buvo ištraukti iš vandens kamuolį, atsitiktinai, žaidžiant kikbolą, nusviestą į jūros bangas.

Diena buvo giedra ir vėsoka, kartais nušvisdavo saulė. Vis dėlto įlankoje pūtė stiprus vėjas ir baidarę blaškė didokos bangos.

Vandens temperatūra buvo žemesnė negu oro.

Maeve ir Gideonui, deja, nepavyko ramiai grįžti į krantą. Gelbėjimosi liemenėmis neapsirūpinusius motiną ir sūnų srovė ėmė nešti tolyn nuo ramaus prie namų esančio užutekio. Namas, kuriame jiedu buvo apsistoję, priklauso Maeve motinai, buvusiai Merilando gubernatorei Kathleen Kennedy Townsend.

Maeve ir Gideonas laikinai jame apsigyveno nuo tada, kai dėl koronaviruso grėsmės įsigaliojo nurodymas riboti socialinius kontaktus.

Nuo kranto tolstančią baidarę pastebėjo kaimynystėje gyvenantis, ant molo tuo metu vaikštinėjęs pilietis. Įtardamas pavojų jis paskambino greitosios pagalbos linijos telefonu. Srovės nešamą valtį matė ir dar keli asmenys, tačiau netrukus ji dingo iš akiračio.

Tą pačią dieną, tik keliomis valandomis vėliau baidarė ir irklas buvo rasti. Valtis buvo apvirtusi.

Maeve kūną pavyko rasti tik balandžio 6 d., o Gideono – dar vėliau – praėjusį trečiadienį. Nuo namų skenduoliai buvo nutolę maždaug per pusketvirto kilometro.

„Esame plėšomi širdgėlos, bet prašome, kad Dievas būtų maloningas ir suteiktų mums jėgų pašlovinti viltį, energiją ir atsidavimą, kuriuos taip uoliai demonstravo Maeve ir Gideonas, – nurodė buvusi Marilendo gubernatorė praeitą savaitę išplatintame pranešime. – Kartu su šeima dėkoju už pademonstruotą meilę ir sukalbėtas maldas, palaikančias šiuo gedulu ir siaubingos netekties paženklintu laikotarpiu.“

Maeve tėvas, profesorius Davidas Lee Townsendas, nuo savęs pridūrė, kad ištisus 40 metų buvo galima džiaugtis kilnia Maeve širdimi ir išmintingumu, suteikdavusiu jai žavesio ir entuziazmo, energijos ir džiugesio.

Atsižvelgiant į nurodymą riboti socialinius kontaktus, paskelbtą kovojant su koronaviruso sukelta pandemija, įprastas laidotuves pakeitė virtualus atsisveikinimas su velioniais. Pamaldų už mirusiuosius teko atsisakyti. Drauge gedėti ir melstis Kennedy klano atstovai galėjo tik per vaizdo skambučius.

Už žmogaus teises kovojusi advokatė, buvusi Taikos korpuso savanorė Maeve Kennedy McKean pastaruoju metu ėjo Džordžtauno universiteto Pasaulinės sveikatos apsaugos iniciatyvos vykdomosios direktorės pareigas.

Jautrioje ir skausmingoje „Facebook“ žinutėje, kuria pranešė apie žmonos ir sūnaus mirtį, Maeve vyras Davidas McKeanas patikino, kad sutuoktinė jam buvo viskas.

„Šiandien ne kartą pagalvojau, kad turiu pasakyti Maeve apie tai, kas vyksta, – rašė jis. – Mintis, kad su laiku šitai pasimirš, mane gąsdina.“

Vyriausiam sūnui Gideonui, kaip rašė tėvas, tebuvo aštuoneri, bet juk galėjo būti ir 38-eri.

„Nesugebu suvokti, kad taip nutiko ir Gideonui. Bandau, tačiau man plyšta širdis. Žavėjausi juo dar tada, kai buvo kūdikis. Maniau, kad šiam pasauliui jis yra pernelyg tobulas. Dabar atrodo, kad taip ir buvo“, – parašė D. McKeanas.

Šeštadienį šeimos artimieji nuotoliniu būdu dalyvavo atminimo pamaldose, kuriose skambėjo Natashos Bedingfield, Kenny Chesney ir Melissos Etheridge atliekami kūriniai.

„Nors esame skirtingose vietose, todėl negalime nei apsikabinti, nei pasibučiuoti, vis tiek visi esame kartu. Tai, kad susirinkome, mums reiškia labai daug, – kalbėjo vienas iš šeimos narių. – Susisiekę per šį „Zoom“ skambutį turime galimybę pasidalyti išgyvenimais ir švelniai prisiminti meilę Maeve ir Gideonui, kuri visus mus sieja.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)