„Turime imtis ekonominio failo ir galutinai identifikuoti sritis, kuriose būtų galima atnaujinti kai kurių verslų veiklą. Savaime suprantama, laikantis griežčiausių saugumo reikalavimų. Be to, turime spartinti ekonomikos skatinimo plano įgyvendinimą“, – feisbuke antradienį rašė S. Skvernelis.

Jis taip pat pranešė, kad nuo šeštadienio į „Invegą“ gali kreiptis įmonės tiekėjos, iš pirkėjų negavusios pinigų už prekes ir paslaugas.

Priemonė turėjo įsigalioti dar praėjusią savaitę, tačiau jos veikimo pradžia buvo atidėta.

„Šią savaitę paleidžiamos svarbios ir laukiamos pagalbos priemonės verslui bei ekonomikai gaivinti, kurios leis įmonėms padengti būtinąsias išlaidas, spręsti laikinas apyvartinių lėšų ir likvidumo problemas“, – rašė S. Skvernelis.

Anot premjero, jau 300 įmonių kreipėsi į „Invegą“ dėl palūkanų kompensavimo.

Tuo metu iš dirbantieji individualiai Užimtumo tarnybai jau pateikė beveik 38 tūks. prašymų dėl 257 eurų išmokos netekus pajamų.

„Maždaug trečdalį šie pinigai jau turėjo pasiekti, likę žmonės išmokas gaus artimiausiu metu“, – sakė premjeras.

Nuo antradienio turėjo pradėti veikti ir kita „Invegos“ priemonė – paskolų suteikimas nuo karantino nukentėjusių įmonių likvidumui palaikyti. Tačiau „Invega“ BNS informavo, kad programa turėtų pradėti veikti ketvirtadienį.

Vyriausybė kovą patvirtino beprecedentį ekonomikos skatinimo paketą. Jame ekonomikos skatinimui buvo numatyta 1 mlrd. eurų, po pusę milijardo – sveikatos apsaugai, darbo vietų išsaugojimui ir įmonių likvidumo išsaugojimui. Prieš kelias savaites pranešta, kad parama verslo likvidumui didinama dukart – iki 1 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)