Įtariama, kad tai buvo sparnuotosios raketos.

Pietų Korėjos Jungtinis štabų vadų komitetas pranešė, kad jos antradienio rytą buvo paleistos iš Šiaurės Korėjos rytinės Kangvono provincijos.

Manoma, kad iš Munčono miesto paleisti „keli sviediniai“ yra „trumpojo nuotolio sparnuotosios raketos“, nurodoma komiteto išplatintame pareiškime.

Branduolinį arsenalą turinti Šiaurės Korėja pastaraisiais metais išbandė ne vieną balistinę raketą. Šie sviediniai pakyla aukštai virš sausumos, neretai pasiekdami kosmosą, o paskui dideliu greičiu skrieja taikinio link.

Sparnuotosios raketos, priešingai, skrieja nedideliame aukštyje –kartais vos keliu metrų atstumu virš sausumos ar jūros, todėl jas sunku aptikti. Šie prietaisai varomi kuro viso skrydžio metu.

Kartais sparnuotosios raketos būna labai manevringos, todėl norint, kad jos pasiektų taikinį, būtina valdyti jas pasitelkiant modernias nutaikymo sistemas.

Pietų Korėjos Jungtinis štabų vadų komiteto pranešime nurodoma, kad šalies kariuomenė stebi situaciją dėl galimų naujų raketų paleidimų iš Šiaurės Korėjos, bet daugiau detalių nepaskelbė.

„Pietų Korėja ir JAV žvalgybos agentūros atidžiai analizuoja susijusius klausimus“, – nurodė komitetas.

Jungtinės Tautos yra paskelbusios Šiaurės Korėjai virtinę sankcijų dėl jos uždraustų ginklų programų.

Pastarosiomis savaitėmis Šiaurės Korėja, kurios branduolinės derybos su JAV atsidūrė aklavietėje, surengė virtinę trumpojo nuotolio raketų ir kitų ginklų bandymų. Pchenjanas dažnai apibūdina šiuos prietaisus kaip daugkartinio paleidimo raketų sistemas, nors daugelis ekspertų vadina jas balistinėmis raketomis.