Radijo stočiai tviteryje paskelbus vaizdo įrašą, kaip švenčiama karantino Uhane pabaiga, ir pažymėjus, jog mirčių nuo koronaviruso skaičius JAV viršijo Kinijos rodiklį, JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija penktadienį išplatino pareiškimą, kuriame nurodė, jog „Amerikos balsas“ skleidžia Pekino žinią.

„Amerikos balsas“ dažnai kalba už Amerikos priešus. Ne jos piliečius, – pareiškė Baltieji rūmai. – Žurnalistai turėtų skelbti faktus, o „Amerikos balsas“ vietoj to skleidžia Pekino propagandą.“

Nuo koronaviruso mirė mažiausiai 18 tūkst. amerikiečių, palyginti su 3 tūkst. kinų, rodo Johnso Hopkinso universiteto skelbiami skaičiai.

„Amerikos balso“ direktorė Amanda Bennet atmetė kritiką, nors D. Trumpo administracijos konkrečiai nepaminėjo. Ji pareiškė, kad radijo stotis anksčiau skelbė ir apie Kinijos pradines pastangas nuslėpti koronaviruso protrūkį.

„Amerikos balsas“ išsamiai demaskavo didžiąją dalį informacijos, kurią skelbė Kinijos vyriausybės ir vyriausybės kontroliuojama žiniasklaida“, – išplatintame pareiškime sakė ji.

Žurnalistų apsaugos komitetas taip pat pasmerkė Baltųjų rūmų komentarus, juos pavadinęs „įžeidžiančiais“, bei pareiškė, kad jie nuvertina visame pasaulyje „Amerikos balso“ atliekamą darbą.

„Amerikos balsas“ yra viena iš Amerikos žiniasklaidos priemonių – kartu su „The Wall Street Journal“ ir „The New York Times“, – kurioms iš esmės uždrausti dirbti Kinijoje dėl jų skelbtos informacijos apie viruso protrūkį.