Štai Australijos nacionalinė krepšinio lyga (NBL) ir klubų savininkai surengtos vaizdo konferencijos metu paprašė žaidėjų sutikti kitąmet žaisti už pusę atlyginimo bei atsisakyti sveikatos ir itin rimtų traumų draudimo, skelbia portalas „Sportando“.

Nors naujasis NBL sezonas startuos tik po pusės metų, lygos vadovai neslepia, kad yra priversti imtis radikalių priemonių, kad išgelbėtų šalies pirmenybes.

Šiemet jos finišavo kovo 15-ąją, kai superfinalo serija iki trijų pergalių buvo sustabdyta tuo metu, kai Perto „Wildcats“ 2:1 pirmavo prieš Sidnėjaus „Kings“.

NBL žaidėjo minimumas šiuo metu yra 55 tūkstančiai JAV dolerių.

Primename, kad Europoje krepšinio sezonai nutrūko jiems net nepasiekus atkrintamųjų varžybų stadijos. Kaip krizė paveiks kitų metų Sezono žemyno čempionatus, kol kas nepranešama, bet kai kur ekonominių sprendimų imamasi jau dabar.

Italijos krepšinio lyga viena pirmųjų pasiekė susitarimą su žaidėjų ir trenerių asociacijomis dėl atlyginimų mažinimo. Teigiama, kad visi, kurie uždirba 50 tūkst. eurų ir daugiau, praras 20 procentų savo algos. Mažiau gaunančių žaidėjų ir trenerių atlyginimai kol kas nebus mažinami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)