Italija praneša apie per pastarąją parą nuo koronaviruso mirusių 570 žmonių. Iš viso šalyje COVID-19 nusinešė 18 849 žmonių gyvybes.
Ketvirtadienį skelbta apie 610 mirčių nuo COVID-19. Italijoje nuo koronaviruso mirė daugiau žmonių nei bet kurioje kitoje pasaulio šalyje, tačiau pastarosiomis dienomis protrūkio mastas mažėja.

Tuo tarpu koronavirusu užsikrėtusiųjų skaičius šoktelėjo 3 951, arba 2,75 proc., iki 147 577. Nuo sekmadienio kasdien užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius Italijoje auga mažiau nei 4 proc. Kovo pradžioje užsikrėtusiųjų skaičius kasdien didėdavo 20 proc.

Penktadienį pasveikusių nuo koronaviruso žmonių skaičius išaugo 1 985 iki 30 455, o intensyvios terapijos skyriuose gydomų COVID-19 pacientų skaičius mažėja jau septintą dieną iš eilės. Penktadienį jų sumažėjo 108 iki 3 497.

Italijos pagrindiniai laikraščiai pranešė, kad G. Conte penktadienį arba šeštadienį paskelbs potvarkį, draudžiantį žmonių pasivaikščiojimus ir lankymąsi parkuose iki gegužės 3 dienos.

Sprendimas priimtas po kelias dienas vykusių konsultacijų su valstybės mokslininkais ir regionų vadovais.

Italijoje nuo vasario pabaigos nuo koronaviruso mirė 18 279 žmonės – daugiau nei bet kurioje kitoje pasaulio šalyje.

Tačiau kasdien registruojama vis mažiau naujų koronaviruso atvejų ir Italija palaipsniui artėja prie taško, nuo kurio COVID-19 užsikrėtusių žmonių oficialus skaičius gali pradėti mažėti.

Kaip rašo „Corriere della Serra“, G. Conte pasiduos augančiam spaudimui ir nuo balandžio 13 dienos, kai baigsis dabartinis apribojimų terminas, leis atsidaryti nedidelei daliai verslo įmonių.

Pranešama, kad tarp tokių įmonių bus knygynai ir kanceliarijos prekių parduotuvės, taip pat medienos apdirbimo bendrovės bei gamyklos, gaminančios žemės ūkiui reikalingą techniką.

Vyriausybė ir mokslininkai veikiausiai mano, kad šios verslo įmonės gali geriausiai užtikrinti saugų atstumą tarp dirbančiųjų.

Tai bus „mažas, atsargus, simbolinis (įmonių) atidarymas“, rašo „Corriere della Serra“.

„Mes neturime galimybės dabar viską pradėti iš naujo“, – sakė G. Conte profesinių sąjungų ir verslo lyderiams per vaizdo konferenciją antradienį.

Nuo kovo 12 dienos, kai buvo paskelbtas visuotinis karantinas, šalyje dirba tik maisto parduotuvės ir vaistinės.

Remiantis nedidelės verslo interesus ginančios grupės „Confcooperative“ tyrimo išvadomis, dėl uždarymo daugiau nei pusė iš 1,3 mln. statybų darbuotojų ir daugiau nei trečdalis iš 11,4 mln. paslaugų sektoriaus darbuotojų buvo priversti išeiti atostogų.

Mokslininkai kol kas reikalauja kuo ilgiau pratęsti žmonių susibūrimų draudimą.

Tačiau, remiantis pranešimais, gegužės 4 dieną G. Conte yra pasiruošęs išleisti italus iš namų pirmą kartą po beveik dviejų karantino mėnesių.

„Jeigu mokslininkai tam pritars, mes galime pradėti švelninti kai kurias priemones jau iki šio mėnesio pabaigos“, – sakė jis ketvirtadienį britų transliuotojui BBC.