Balkanų valstybėje, kur saugos sumetimais buvo neapibrėžtam laikui atidėti balandį turėję įvykti visuotiniai rinkimai, nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19 mirė maždaug 30 žmonių.

Ekspremjeras Zoranas Zajevas iš Socialdemokratų partijos ir su ja besivaržančio dešiniojo politinio judėjimo VMRO-DPMNE lyderis Christijanas Mickoskis buvo įtraukti į asmenų, kuriems privaloma 14 dienų laikytis karantino, sąrašą.

Toks nurodymas jiems buvo duotas po to, kai praėjusią savaitę su abiem jais kalbėjosi „vienos televizijos žurnalistas, kuriam patvirtinta COVID-19“, pareiškė sveikatos apsaugos ministras Venko Filipčė, vadovaujantis šalies pastangoms suvaldyti epidemiją.

Z. Zajevas paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“ laukiantis tyrimo rezultatų, ir pareiškė neturįs jokių simptomų.


Ch. Mickoskis, jau sulaukęs neigiamo atsakymo iš ligoninės, savo ruožtu parašė esąs „puikios sveikatos ir fizinės būklės“.

Abu politikai anksčiau šią savaitę buvo susitikę su Vengrijos užsienio reikalų ministru Peteriu Szijjarto.

Apie 2 mln. gyventojų turinčioje Šiaurės Makedonijoje nustačius pirmuosius užsikrėtimo atvejus, vyriausybė nedelsdama uždarė mokyklas ir parduotuves, taip pat uždraudė viešus susirinkimus. Vėliau valdžia įvedė komendanto valandą ir visą parą galiojantį karantiną.

Lig šiol šalyje užfiksuoti 663 susirgimo COVID-19 atvejai.