Taip federacija nusprendė sekmadienį susitikusi su klubų atstovais bei pateikė rekomendacijas futbolininkams – nešvęsti įvarčių kartu ir atokiau laikytis nuo teisėjų.

Be to, žaidėjams prieš rungtynes liepta nusiplauti rankas bei nespausti rankų vieni kitiems ir oficialiems rungtynių asmenims.

„Jei bus ženklų, kad virusas plinta, mes čempionatą nutrauksime“, – „BBC Sports Africa“ rubrikai komentavo federacijos vadovas Ndikuriyo Reverien.

Iki sezono pabaigos liko tik 3 turai.

Plotu daugiau nei perpus mažesnėje už Lietuvą Rytų Afrikos valstybėje gyvena daugiau nei 10 milijonų žmonių, kol kas nustatyti tik 3 COVID-19 atvejai.

„Mes žinome, kad daugelyje pasaulio šalių situacija yra katastrofiška, tačiau čia tik du atvejai, kurie nustatyti iš užsienio atvykusiems žmonėms bei vienas vietinis atvejis, asmuo užsikrėtė nuo iš užsienio atvykusio infekuoto žmogaus.

Nematome prasmės sustoti, kai visa šalis gyvena įprastu ritmu“, – kalbėjo federacijos vadovas, taip pat užimantis ir Burundžio Senato pirmininko pareigas.

Burundis yra viena iš keturių šalių pasaulyje, kartu su Baltarusija, Nikaragva ir Tadžikistanu, kurioje vyksta futbolo čempionatas.

Politikas teigia, kad ketinama mažinti žiūrovų skaičių stadionuose, tačiau dar nenutarta, kiek tribūnose galėtų stebėti vietos futbolo kovas.

Generalinio rėmėjo neturinti Burundžio lyga, kaip ir kitų trijų šalių čempionatai, sulaukia milžiniško dėmesio iš viso pasaulio, daugiausiai iš norinčių lažintis internetu. Paprastai šių šalių futbolas retai kada sulaukia besilažinančiųjų dėmesio, tačiau šiuo atveju daugelis gali tą pabandyti tiesiog dėl pramogos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)