Trečiadienį Lazdijų rajono savivaldybei priklausančios įstaigos „Lazdijų ligoninė“ direktorius Valdas Vabuolas DELFI patvirtino, kad šįryt sulaukė pranešimo, jog vienas iš ligoninėje dirbančių gydytojų susirgo COVID – 19 liga.

„Lazdijų ligoninėje praėjusį sekmadienį, balandžio 5-ą dieną, budėjusiam gydytojui šįryt diagnozuotas COVID - 19 susirgimas“, - sakė Lazdijų ligoninės vadovas.

Minėtas gydytojas, budėjęs Lazdijų ligoninės Chirurgijos skyriuje, tikėtina, užsikrėtė kitoje savo darbovietėje - Marijampolės ligoninėje, kurioje nuolat dirba.

Marijampolės ligoninėje yra fiksuotas koronaviruso protrūkis. Čia serga ligoniai, personalas, susirgimų kasdien daugėja. Vienas žmogus pirmadienį ligoninėje mirė, jis sirgo koronavirusu.

Kaip informuoja Lazdijų ligoninės direktorius V. Vabuolas, koronavirusu susirgęs gydytojas iš Marijampolės Lazdijuose turi budėjimus ligoninėje.

Lazdijų ligoninėje paskutinį kartą gydytojas budėjo visą praėjusį sekmadienį, balandžio 5-ąją, iki pirmadienio, balandžio 6-osios, ryto.

Apie tai, kad jam diagnozuotas COVID - 19, gydytojas trečiadienio rytą pats informavo Lazdijų ligoninės direktorių. Skubiai informuota savivaldybės vadovybė.

Šiuo metu, pasak V. Vabuolo, Lazdijų ligoninėje vyksta dezinfekcijos darbai, aiškinamasi bent mažiausi kontaktai, kurie galėjo būti su minėtu gydytoju.

„Ligoniai izoliuojami, personalas instruktuotas saviizoliavimuisi ir savo būklės stebėjimui. Šiuo metu sprendžiama dėl algoritmą atitinkančių asmenų testavimo. Gyventojų prašome laikytis rimties. Ligoninė ne popieriuose, bet realybėje žino, kaip turime elgtis situacijoje kaip ši. Personalas instruktuotas, srautai atskirti dar iki šio įvykio, dezinfekcijos ir apsaugos priemonių pakanka, jomis buvo naudojamasi jau seniai“, - sakė vos prieš savaitę ligoninei vadovauti ėmęsis V. Vabuolas.
Iki paskyrimo į šias pareigas, V. Vabuolas anksčiau dirbo ligoninės direktoriaus pavaduotoju.

Taip pat prašoma visų, kurie galėjo turėti kontaktą su minėtu gydytoju, arba lankėsi Lazdijų ligoninėje savaitgalio sekmadienį, atidžiai stebėti savo būklę, JAU DABAR imtis 14-os dienų saviizoliacijos (skambinti savo šeimos gydytojui arba 1808 ir jums bus išduotas nedarbingumo pažymėjimas), kad maksimaliai užkirsti galimą ligos plitimą.

Taip pat gyventojai, turintys klausimų ar dėl konsultacijos, gali skambinti Lazdijų savivaldybės "Karštosios klinikos" koordinatorei Aušrai Dainauskienei tel. (8 616) 74 803 arba Karštąja linija 1808.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) balandžio 8 d. 7.00 val. duomenimis, Lietuvoje patvirtintų COVID – 19 ligos atvejų iš viso yra 912.