Darbų daug

Kėdainių rajono savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Kacevičius pažymėjo, kad neseniai darbus pradėjusi įmonė „Doresta“ šią vasarą čia turės atlikti labai daug darbų.

„Visų pirma bus atnaujinti kiemai: asfalto dangos, inžineriniai tinklai, nutiesti nauji arba atnaujinti seni šaligatviai. Taip pat bus atnaujintas apšvietimas. Darbus užbaigsime įrengę vaikų žaidimų aikštelę, suoliukus ir kitą smulkiąją architektūrą“, – pažymėjo A. Kacevičius.

Daugės automobilių statymo vietų

Projektuojant kvartalo atnaujinimus buvo atsižvelgta į gyventojų poreikius. Labai tvarkingai suplanuotos automobilių statymo vietos. Jų bus daugiau, nes prieš pusę amžiaus projektuojant kvartalą poreikis automobilių statymo vietoms nebuvo toks didelis, kaip dabar.
„Mes atsižvelgiame į šių dienų poreikius. Žmonėms reikia daugiau vietų automobiliams statyti. Taip pat reikia sutvarkytos infrastruktūros, vaikų žaidimų aikštelių, tvarkingų takų, suoliukų. Žmonėms reikia patogių ir šiuolaikiškų kiemų. Tai ir bus padaryta“, – užtikrino administracijos vadovas.

Gyventojų patogumui

Planuojant takus buvo įvertinti ir esami, gyventojų jau išmindžioti takai per žaliąsias vejas bei pagal juos suformuoti nauji. Jais bus patogu pasiekti kaimyninį namą, nuvesti vaikus į darželį, o vaikams nubėgti iki įrengtos žaidimų aikštelės, kurioje bus modernios ir saugios čiuožynės, sūpynės ir laipynės, spyruokliukai, treniruokliai. Gausiai čia gyvenančios šeimos galės išleisti pažaisti ir pasimankštinti savo vaikus. Taip pat bus įrengtos smėlio dėžės patiems mažiausiems ir pastatyti suoliukai bei šiukšliadėžės. Aikštelės bus moderniai apšviestos.

Prašo supratimo

Savivaldybės administracijos direktorius užtikrino, kad visi darbai vyksta laiku ir bus užbaigti pagal nustatytą terminą. Tačiau, kaip rodo patirtis, nesusipratimų tarp gyventojų neišvengiama, tad direktorius prašo jų supratimo.

„Mes nuolat bendraujame ir bendradarbiaujame su rangovais. Jie atsižvelgia į mūsų reikalavimus, prašymus. Žinoma, sulaukiame ir gyventojų skundų, bet supraskite, tai yra statybvietė ir visiškas komfortas čia neįmanomas. Administracija ir rangovai tikisi gyventojų supratingumo bei kantrybės.

Juk pasibaigus darbams visus džiugins taip lauktas rezultatas“, – pažymėjo A. Kacevičius.