Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) balandžio 6 d., 7.00 val., duomenimis:

Lietuvoje patvirtintų ligos atvejų – 843.

Per vakar dieną patvirtinta naujų ligos atvejų – 32.

Per vakar dieną ištirta – 1954.

Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso – 25599.

Marijampolės ligoninėje – 3 užsikrėtę medikai

Marijampolės ligoninė pranešė apie 6 susirgimus koronavirusu. Tarp jų – 3 medikai.

„Marijampolės ligoninėje patvirtinti 6 COVID-19 atvejai. 3 iš jų – pacientams, kiti 3 – personalo darbuotojams. Testai paimti 23 asmenims. Į Vidaus ligų skyrius ligoniai neguldomi“, – rašoma ligoninės pranešime.

Panevėžio ligoninėje užsikrėtė urologijos skyriaus darbuotojas

Kaip pirmadienį pranešė Panevėžio ligoninė, balandžio 5 d. ligoninės Urologijos skyriuje buvo nustatytas pirmas medicinos darbuotojo susirgimas infekcine liga toje ligoninėje.

„4 skyriuje buvę pacientai saugiai izoliuoti, jiems atlikti testai. 23 skyriaus darbuotojams nedelsiant atlikti testai, jie visi karantinuoti. Šiandien ryte jau turime 7 testuotų asmenų atsakymus – visi jie neigiami. Po visiškos dezinfekcijos Urologijos skyrius toliau tęsia darbą – teikia pacientams urologinę pagalbą. Patiems sunkiausiems Urologijos skyriaus pacientams laikinai pagalba bus teikiama Vilniaus universiteto Santaros klinikų Urologijos klinikoje“, – rašoma ligoninės puslapyje.

Ligoninė taip pat praneša, kad vienas koronavirusu sergantis pacientas iš Panevėžio dėl sunkios būklės buvo perkeltas į Santaros klinikas.

„Respublikinė Panevėžio ligoninė informuoja, kad penktadienio vakarą iš mūsų ligoninės į Santaros klinikas buvo perkeltas sunkiai koronavirusine infekcija COVID-19 sergantis pacientas, kuriam gydyti pradėta taikyti EKMO sistema (EKMO – Ekstrakorporinė membraninė oksigenacija). Ši sistema taikoma pacientams, kurių plaučiai, net ir dirbtinai ventiliuojami, negali atlikti savo funkcijos – prisotinti kraujo deguonies. Tokių pacientų plaučių veikla sutrikusi dėl gyvybei pavojingo įvairių priežasčių sukelto kvėpavimo nepakankamumo. Tai – pirmas tokio pobūdžio paciento gydymo, esant koronavirusinei infekcijai, atvejis Lietuvoje“, – rašoma ligoninės puslapyje.

Balandžio 6 d. ryte Respublikinėje Panevėžio ligoninėje nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19 mirė pacientas, kuris sirgo onkologine liga ir priklausė rizikos grupei.

Šie duomenys surinkti iš visų laboratorijų, kuriose tokie tyrimai atliekami.

Baltijos šalyse iki pirmadienio vidurdienio iš viso patvirtinti 2493 naujojo koronaviruso atvejai, 14 mirčių užfiksuota Lietuvoje, 19 – Estijoje, viena – Latvijoje, rodo BNS iš oficialių institucijų surinkti duomenys.

Lietuva – patvirtinti 843 atvejai, atlikti 25599 tyrimai, mirė 14 žmonių.

Latvija – patvirtinti 542 atvejai, atlikti 21453 tyrimai, mirė 1 žmogus.

Estija – patvirtinti 1108 atvejai, atlikti 21866 tyrimai, mirė 19 žmonių.

Karantinas dėl koronaviruso grėsmės buvo paskelbtas kovo 16 dieną, jis pratęstas iki balandžio 13-osios. Kol kas apie jo nutraukimą nėra kalbama.

Jo metu uždrausta prekyba beveik visose parduotuvėse, išskyrus prekiaujančias maisto prekėmis ar vaistais.

Gyventojai įpareigoti parkuose ir kitose atvirose viešose vietose lankytis ir būti ne didesnėmis nei dviejų asmenų grupėmis, išskyrus vienos šeimos narius, laikytis saugaus atstumo, vengti fizinio kontakto, paisyti higienos, taip pat prekybos ir paslaugų vietose lankytis po vieną šeimos narį.

Barams ir kavinėms uždrausta veikti, išskyrus tiekiant maistą išsinešti.

Visai sustabdyta SPA centrų, kirpyklų, grožio salonų veikla.

Uždaryti kazino ir lošimų automatų salonai.

Visiems iš užsienio grįžusiems žmonėms ir asmenims, kuriems įtariamas koronavirusas, privaloma izoliuotis dviem savaitėms.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (311)