Kamčiatkos srities galva Vladimiras Iliuchinas įteikė atsistatydinimo savo noru pareiškimą, skelbia newsru.com.
Kaip rašoma srities vyriausybės Spaudos tarnybos interneto svetainėje, valdininkas keičia darbą.

„Šiandien prezidentui įteikiau atsistatydinimo savo noru pareiškimą“, – informavo V. Iliuchinas. Gubernatoriaus pareigas jis ėjo nuo 2011 m.

Kamčiatkos srityje pasirodė pranešimų, kad V. Iliuchino pasitraukimas nėra susijęs su pandemija ir jos suvaldymo priemonėmis. Prezidento administracijos atstovai nurodė, jog V. Iliuchiną seniai buvo planuojama atleisti dėl žemo populiarumo, rašo RBC.

Visgi tas faktas, kad per parą nuo V. Putino kalbos savo postų atsisakė net trys gubernatoriai, yra labai reikšmingas. Tai rodo neigiamą reakciją į Rusijos federalinio centro netinkamą pasiruošimą taikyti konkrečias priemones sritims remti ir prezidento sprendimą perkelti visą atsakomybę už kovą su COVID-19 vietos valdžiai.

Ketvirtadienį, balandžio 2 d., iš pareigų pasitraukė Komijos respublikos vadovas Sergejus Gaplikovas ir Archangelsko srities gubernatorius Igoris Orlovas.

Viena iš atsistatydinimų priežasčių – nepakankamai veiksmingas koronaviruso sulaikymas. Nuo 2012 m. Archangelsko sričiai vadovavęs I. Orlovas pastaruoju metu susilaukė kritikos dėl atliekų poligono statybų Šyes stoties rajone ir buvo laikomas vienu iš labiau „probleminių“ sričių vadovų. Jį atleisti buvo prašoma dar praėjusiais metais.

Delfi primena, kad V. Putinas ketvirtadienį paskelbė, kad dauguma šalies gyventojų dėl koronaviruso epidemijos privalės likti namuose iki balandžio pabaigos.

Pasak jo, šalyje toliau nepertraukiamai dirbs tik būtiniausios įmonės, parduotuvės, vaistinės ir gyvybiškai svarbių paslaugų teikėjai.

„Priėmiau sprendimą pratęsti nedarbo dienų laikotarpį iki balandžio 30-osios imtinai“, – V. Putinas pareiškė kreipdamasis į šalies žmones per televiziją.

Vis dėlto jis pridūrė, kad kiekvienas regionas atskirai spręs dėl reikalingų suvaržymų.

Siekiant apriboti koronaviruso plitimą, Rusijoje pirmadienį prasidėjo apmokama nedarbo savaitė.

Antrą kartą kreipdamasis į tautą dėl Rusijos atsako į protrūkį, V. Putinas pabrėžė, kad Maskvoje „iki šiol nepavyko pakeisti padėties, nepaisant priemonių, kurių ėmėsi federalinės ir miesto valdžios institucijos“.

Daugiau nei 12 mln. gyventojų turinčioje sostinėje lig šiol buvo nustatyta dauguma užsikrėtimo atvejų.

Maskvoje pirmadienį įsigaliojo visuotinis karantinas: visos, išskyrus būtiniausias, įmonės yra uždarytos, o gyventojams nurodyta likti namuose.

„Grėsmė išlieka“, – sakė V. Putinas, tiek Rusijai, tiek likusiam pasauliui dar nepasiekus pandemijos piko.

Regionų valdžia turėtų pasirūpinti žmonių saugumu ir spręsti, ką reikia uždaryti, įvertinus „objektyvią situaciją“, pažymėjo prezidentas.

Jis pridūrė, jog Rusija imsis tolesnių priemonių ir, jei situacija pagerės, gali sutrumpinti nedarbo dienų laikotarpį.