Skelbime su nuotraukomis žinomas vyras teigė, jog turi apie 50 000 vienetų kaukių ir paragino atsiliepti tuos, kas norėtų jų įsigyti.

„Draugai, kam reikia vienkartinių kaukių, dar yra šioks toks likutis (apie 50 000 vnt.). Pakuotėse po 50 vnt. Pakuotės kaina 47,5 eur. + PVM. Rašykit PM“, - skelbime rašo Donatas.

Delfi su Donatu Baumila susisiekti ir pasiteirauti, ar turi tokiam verslui reikalingus leidimus, nepavyko. Atlikėjas į skambučius neatsiliepė, neatsakė ir į sms. Skelbimas šiuo metu jau yra ištrintas. Skelbimas iš „Facebook“ buvo pašalintas po to, kai atlikėją dėl galimai vykdomo nusikaltimo sukritikavo kolegos ir žinomi pramogų pasaulio atstovai.

Kalbėdamas su 15min apie skelbimą, jis tikino, kad kaukėmis prekiauja ne pats, o licenciją turintys draugai, kuriems pagelbėti ir norėjo.

Primename, kad už neteisėtą vertimąsi komercine ar kitokia veikla, kuriai reikalinga licencija, gresia bauda nuo 390 iki 1100 eurų, o toks administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą iki 2400 eurų.

Susisiekus su FNTT viešųjų ryšių specialistu Aleksandru Zubriakovu, šis patvirtino, jog pranešimų apie panašius atvejus sulaukia kiekvieną dieną.

„Kasdien sulaukiame daugybės pranešimų, šiuo metu sudėtinga netgi suskaičiuoti, kiek tokių yra. Į tokius atvejus reaguojame, jie ateina iš įvairių kanalų. Srautas yra nenutrūkstantis, kiek tarnyba turi pajėgumų, juos visus apdoroja. Šią savaitę pradėjome patikrinimus visoje Lietuvoje“, - Delfi teigė FNTT atstovas.

Patikrinimai jau atlikti Klaipėdoje ir Kaune, taip pat bus atliekami Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

„Pranešimų sulaukiame tiek dėl nelegaliai pardavinėjamų medicininių kaukių, tiek dėl dezinfekcinio skysčio, dabar ir dėl greitųjų COVID-19 testų“, - sako FNTT viešųjų ryšių specialistas Alesandras Zubriakovas ir priduria, jog atliekant tyrimus dėl pranešimų gausos nuolat bendradarbiaujama ir su kitomis tarnybomis ir institucijomis.

„Prie tyrimų prisideda ir Valstybinė mokesčių inspekcija. Konkrečiai FNTT tikrina, ar asmuo vykdo individualią veiklą, o to dažniausiai nėra. Kol kas mes kalbame apie pačias paprasčiausias spekuliacijas rinkoje – naudojantis susidariusia situacija didinamos kainos. Tokiais atvejais prekeiviai yra įspėjami“, - teigia FNTT atstovas.

Dalis patikrinimų vykdoma FNTT iniciatyva apžvelgiant populiarius skelbimų portalus, apie kitus atvejus, viešųjų ryšių specialisto teigimu, praneša gyventojai.

„Tačiau visų patikrinti tikrai neįmanoma“, - sako FNTT viešųjų ryšių specialistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (425)