„Be medicininių priežasčių, kalbame ir apie ekonomines priežastis, kodėl būtina aktyviai investuoti į sveikatos apsaugą. Taip epidemiją galima sustabdyti ir kartu vėliau galėsime laipsniškai atidaryti mokyklas ir įmones“, – pareiškė „Ifo“ vadovas Clemensas Fuestas, kurį cituoja instituto spaudos tarnyba.

Instituto mokslininkai išnagrinėjo pandemijos pasekmes Austrijai, Šveicarijai, Italijai, Ispanijai, Prancūzijai ir Didžiajai Britanijai. Atliekant analizę, visų pirma buvo atsižvelgiama į tai, jog daugelis bendrovių dėl pandemijos tebėra uždarytos.

„Ifo“ skaičiavimais, Austrijos nuostoliai, kai dalis įmonių neveiks du mėnesius, sudarys 34–57 mlrd. eurų. O jeigu įmonės bus uždarytos tris mėnesius, nuostoliai gali padidėti iki 83 mlrd. eurų.

Šveicarijos ekonomikai du mėnesiai prastovų kainuos 49–81 mlrd. eurų, o Ispanijoje nuostoliai gali sudaryti iki 171 mlrd. eurų.

Prancūzijoje nuostoliai dėl dalies įmonių uždarymo dviem mėnesiams, mokslininkų skaičiavimais, sudarys 176–298 mlrd. eurų.

O Didžioji Britanija gali prarasti dar daugiau – iki 328 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)