„Neblogai. Trečią savaitės dieną – jau trečiasis lėktuvas su apsaugos priemonėmis. Šįkart – tiesiai iš Kinijos, iš Zhengzhou oro uosto.

Krovinys įvairus. 430 tūkstančių chirurginių kaukių, 390 tūkstančių vienkartinių kepuraičių, daugiau kaip 50 tūkstančiai vienetų vienkartinės aprangos, 8500 apsauginių skafandrų. Taip pat – 100 tūkstančių tamponėlių mėginių ėmimui, 860 tūkstančių vienkartinių kaukių, vienkartinės medicininės pirštinės ir dar respiratoriai. Krovinio svoris – daugiau kaip 31 tona“, – rašo jis.

Premjero teigimu, visos priemonės keliaus į didžiąsias šalies ligonines, taip pat bus skirtos greitosios pagalbos medikams ir mobiliuose punktuose dirbantiems specialistams.

„Visa tai keliaus į Santaros klinikas, Kauno klinikinę ligoninę, Klaipėdos universitetinę ligoninę, Respublikines Panevėžio ir Šiaulių ligonines, priemones gaus penkių didžiųjų miestų greitosios medicinos pagalbos stočių darbuotojai, taip pat medikai, dirbantys savivaldybių įsteigtuose mobiliuosiuose punktuose.

Kiekiai – kalbant apie šį ir ankstesnius skrydžius – tikrai nemaži. Todėl tikiuosi, kad gydymo įstaigose pagaliau baigsis taupymai ar rezervo kaupimai. Apsaugos priemonėmis privalo būti aprūpinti visi medikai. Ne tik tie, kurie betarpiškai gydo sergančius koronavirusu, bet ir visi kiti, kurie kontaktuoja su bet kokiais kitais pacientais“, – teigia S. SKvernelis.