„Jis yra Seimo nario Andriaus Palionio padėjėjas”, - sakė R. Sinkevičius.

Tai jau antras koronaviruso susirgimo atvejis Seime. Praėjusią savaitę pranešta, kad pavojinga liga nustatyta Seimo narių padėjėjai.

Antrasis Seimo kanceliarijos valstybės tarnautojas, susirgęskoronavirusu, praėjusią kadenciją pats dirbo Seimo nariu.

Jo padėjėja Seime tuo metu dirbo kovo 25-ą dieną susirgusi kita valstybės tarnautoja, dirbanti Seime – Seimo narių Dainiaus Gaižausko, Kęstučio Mažeikos ir Valerijaus Simuliko padėjėja.

Delfi antradienio vakarą susisiekė su pačiu A. Palionio padėjėju.

Telefonu kalbintas vyras, į tiesmuką žurnalistės klausimą apie savo artimus ryšius su sergančia kolege, atsakė, kad “anksčiau tokie santykiai mus gal ir siejo, tačiau paskutiniu metu buvome tik kolegos”.

Per 60-metį perkopęs vyriškis neslepia, kad atlikti koronaviruso testą nusprendęs dėl galimai galėjusio būti kontakto Seime.

„Išgirdęs žinią, kad kažkas iš kolegų Seime susirgo, aš permąsčiau, ir supratau, kad toje Seimo rūmų dalyje, kuri buvo nurodoma (III-uose rūmuose – aut. past.) viešai kaip susirgusiojo darbo vieta, aš irgi lankydavausi, ir nemažai”, - teigė pašnekovas.

Jis sako nežinojęs, kad susirgęs asmuo – buvusi jo artima draugė o, paskutiniu metu, darbo kolegė.

Apie pirmąjį koronaviruso atvejį Seime pranešta viešai kovo 25-ą dieną.

Delfi pašnekovas teigė, kad jis testui užsiregistravo ir mėginiai buvo paimti praėjusios savaitės ketvirtadienį, kitą dieną po pirmojo atvejo paviešinimo.

„O tuomet laukiau testo rezultatų. Iki sekmadienio nakties, kol atsivertęs savo tyrimų atsakymą pamačiau įrašą “Rasta”. Nei kas rasta, nei ko rasta, nei ar sergu, ar nesergu – tiesą sakant, iš to įrašo, o gal iš įtampos ir kelių dienų laukimo testo rezultatų, net ne iš karto supratau, kad man diagnozuotas koronaviruso susirgimas”, - sakė Seimo kanceliarijos tarnautojas.

Vyras patikino, kad nei tuo metu, kai darėsi testą, nei šiuo metu nejaučiu jokių simptomų. Tas, esu įsitikinęs, yra labai pavojinga, mat bijau ir pagalvoti, jeigu nebūčiau tiesiog iš smalsumo, galima sakyti, to testo daręsis, tai būčiau ėjęs šiandien į Seimą (šiandien Seime vyko nenumatytas plenarinis posėdis – aut. past.). O tada jau net baisu pagalvoti, kas galėjo nutikti”, - pasakojo vyriškis, paprašęs būtinai pažymėti, kad ne visais atvejais susirgęs koronavirusu gali jausti simptomus, apie kuriuos skelbiama viešai.

Pašnekovas sakė, kad su koronavirusu kovojančios valdžios veiksmuose matąs labai daug gerų, tinkamų dalykų, tačiau įžvelgiantis ir spragų.

„Manau, kad būtina imtis visuotinio medikų ir viešojo sektoriaus, visų pirma – aukščiausio lygmens, t.y. Seimo narių, Vyriausybės narių testavimo. Šie žmonės dėl savo darbo pobūdžio, gausybės renginių, susitikimų, kontaktų ir bendravimo yra tikrai padidintoje rizikos grupėje, ir mes, kaip visuomenė, turime jų tyrimams skirti prioritetus. Manau, kad turi nedelsiant būti pradėtas visų medicinos darbuotojų testavimas, taip pat ir viešojo sektoriaus vadovų”, - sakė kalbėjusysis.

Jis teigia, kad savijauta šiuo metu yra normali. Paklaustas, ar medikai paskyrė kokį gydymą, vyras tai paneigė.

„Profilaktiškai geriu didelėmis dozėmis vitamin C, taip pat imbiero šaknų ir citrinos arbatą. Nei temperatūros, nei kitų būdingų tokiam susirgimui požymių nejaučiu”, - sakė jis.

Politikas teigė “neturintis žalio supratimo”, kur galėjo užsikrėsti. Jis paneigė, kad paskutinėmis savaitėmis bendravo su jau sergančia kolege.

Vyras teigė laiką leidžiantis saviizoliacijoje nuosavame bute, o maistą užsisakantis į namus, paliekant jį prie durų.

„Turiu laiko tvarkyti savo archyvą, pradėsiu rašyti knygą”, - atsiradusiu laisvu laiku džiaugėsi pavojinga liga susirgęs asmuo.
Jis sako norįs perspėti visus, kurie ignoruoja apsaugos priemonių dėvėjimą, nesilaiko saugaus atstumo nuo praeivių.

„Ši liga – ji tarp mūsų, plitimas yra viduje šalies. Ji gali paliesti kiekvieną, todėl man labai apmaudu matyti, kaip kai kurie politikai Seimo salėje burnos kaukes nusmaukia ant barzdos, nesuvokdami, kokį pavojų kelia kolegoms”, - sakė pašnekovas.