Ar turėčiau 3 dienas maisto produktus laikyti garaže arba prieangyje?

Tai akivaizdžiai absurdiška. Ar tikrai tris dienas laikysite savo pieną, ledus, skanią mėsą lauke? Tai turi labai svarbų poveikį maisto saugai. Tai skamba kaip nelaimės receptas ar bent jau geras būdas sugadinti maistą.

Tačiau šiame kartais girdimame patarime yra mažas tiesos grynuolis: žinome, kad kambario temperatūroje pusiau veiksniu virusas iš lieka apie 8 valandas. Tačiau toks patarimas teigia, kad visos prekės ir maisto produktai yra užkrėsti virusu ir jus susargdins. Nei tai, nei tai nėra tiesa.

Ar tikrai reikia dezinfekuoti visas atskiras dėžutes ir maišelius, kuriuose buvo įpakuoti maisto produktai?

Manau, kad tai vėl mokslinės prasmės neturintis patarimai. Jei nerimaujate, kad maisto produktų pakuotės yra užterštos, siūlau prieš sėdant valgyti, nusiplauti rankas. Plauti rankas prieš valgį yra geriausia praktika, net jei nėra pandemijos.

Plaunate šviežius maisto produktus su muilu? Muilas niekada neturėtų būti naudojamas maisto plovimui. Muilas nėra pritaikytas maisto produktams. Jei į jūsų virškinimo sistemą pateks muilo, galite patirti pykinimą, vėmimą ar viduriavimą.

Dabartinės mokslo ekspertų, įskaitant FDA, rekomendacijos sako, kad šviežius vaisius ir daržoves reikia plauti šaltu vandeniu.

Ar daugkartinio naudojimo maišai yra rizikingi?

Daugelis žmonių kaip atsakingą pasirinkimą naudoja daugkartinius maišelius. Tai darome ir mano šeimoje. Gera praktika (net prieš pandemijos laikus) yra reguliariai plauti daugkartinio naudojimo maišelius.

Nors teoriškai įmanoma, kad daugkartinio naudojimo maišelis būti užterštas mikrobais, įskaitant koronavirusą, jums maisto prekių parduotuvėje didžiausią grėsmę kelia ne maišelis, o parduotuvėje esantis asmuo, kuris serga COVID-19. Siūlyčiau maisto prekių maišelius bei krepšelius laikyti automobilyje, kad būtų patogu pasiimti juos, kai vyksite apsipirkti.

Jei nerimaujate, kad jūsų maišeliuose ir krepšeliuose gali būti koronaviruso, galite juos išplauti. Baigę dėti visus maisto produktus, taip pat turėtumėte nusiplauti rankas.

Ką aš galiu padaryti, kad apsiperkant rizika susirgti koronavirusu būtų kuo mažesnė?

Mano patarimas: susidaryti sąrašą ir žinoti, ko norite, bei greitai ir efektyviai judėti per parduotuvę, išrinkdami savo sąraše esančias prekes.

Laikykitės 1,8 metro atstumą nuo kitų pirkėjų. Jei turite rankų dezinfekanto – dezinfekuokite rankas išėję iš parduotuvės bei namuose baigę į vietas sudėti nusipirktus produktus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)