V. Pranckietis taip pat akcentavo, kad Seimo posėdžio dalyje, kurioje bus pateikiami projektai, kviečiami dalyvauti tik suinteresuoti parlamentarai.

„Respiratoriai yra paruošti visiems Seimo nariams, visiems Seimo nariams yra paruoštos pirštinės, jeigu vyktų slaptasis balsavimas, kad popierius visi kilnotų su pirštinėmis. Yra įdiegta ozonavimo įranga į ventiliacijos sistemą, naktį yra visa salė ventiliuojama su ozonu, tai yra, patalpos sterilizavimas“, – po Seimo valdybos posėdžio žurnalistams kalbėjo Seimo pirmininkas.

V. Pranckietis teigė, kad antradienį vyksiančiame projektų pateikime bus kviečiami dalyvauti tik suinteresuoti Seimo nariai. Seimo pirmininkas taip pat akcentavo, kad visi balsavimai vyks posėdžio pabaigoje, po projektų pateikimų.

„Seimo narių salėje balsavimo metu bus daugiau, (projektų – ELTA) pateikimų metu nebus daug. Pateikimų metu kvietėme ateiti suinteresuotus, žinoma, niekam durys neuždarytos. Po pateikimo motyvai bus išsakomi, tačiau patys balsavimai bus sukelti į vieną vietą, kad suėję Seimo nariai balsuotų galbūt pusvalandį po visų pateikimų“, – informavo V. Pranckietis.

Seimo pirmininkas patvirtino, kad po rytinio balsavimo parlamentarai tiesioginiu arba nuotoliniu būdu dalyvaus komitetų posėdžiuose.

„Po to eis į komitetus ir dalyvaus komitetų posėdžiuose arba nuotoliniu būdu, arba akivaizdiniu būdu su visomis apsaugos priemonėmis ir svarstys pateiktus projektus, o po pietų vėl bus plenarinis posėdis“, – kalbėjo V. Pranckietis.

„Vėlgi svarstymo stadijoje nebūtina dalyvauti Seimo nariams, o po to priėmimo stadija reikalauja, kad balsuojančiųjų būtų ne mažiau kaip 71 Seimo narys“, – pridūrė jis.