Tai – įvykis privčioje M. Tysono viloje, kurioje sportininko augintas tigras nutraukė moteriai ranką. Maždaug 1990-2000 m. laikotarpyje skandalingasis amerikietis savo viloje augino tris laukinius gyvūnus. Kaip dabar prisipažįsta pats, kartais jis su jais ir miegodavo.

Bengališkus tigriukus, vėliau užaugusius viloje, M. Tysonas įsigijo vos išėjęs iš kalėjimo, kuriame buvo atsidūręs dėl seksualinės prievartos.

Tik gerokai vėliau, po pademonstruotos agresijos, jis tikina supratęs, kad gyvūnai yra pernelyg pavojingi. Su dviem jis atsisveikino gana greitai ir atidavė į rezervatą, tačiau su mylimiausiu tigru atsisveikinti nebuvo taip paprasta – amerikietis tvirtina jautęs su juo artimą ryšį.

„Kažkas pralindo pro tvorą ir ėmė žaisti su tigru, kurio vardas buvo Kenya. Gyvūnas nepažinojo šios moteris ir pradžioje su ja žaidė, tačiau įvyko baisi nelaimė.

Vėliau mane bandė paduoti į teismą, tačiau aplinkybės pasikeitė visiems paaiškėjus, kad ji pati įlindo į teritoriją. Kai pamačiau, kas nutiko su jos ranka, sumokėjau 250 tūkst. dolerių. Tuo metu neturėjau supratimo, kad tigrai gali padaryti tokius dalykus“, – dabar kalbėdamas su „Talksport.com“ prisipažįsta jis.

Anot M. Tysono, jo bandymas auginti tigrus iš dabartinės perspektyvos atrodo kaip visiška nesąmonė.

„Neįsivaizdavau, ką tigras gali padaryti žmogaus kūnui. Šių gyvūnų neįmanoma prijaukinti visu 100 proc. Aš tiesiog buvau kvailas. Tigrai tokie galingi, kad tave nužudyti gali tiesiog atsitiktinai, žaisdami, to nesiekdami – bet jie apie tai negalvoja. Jie tiesiog pernelyg stiprūs“, – tvirtina jis.

Šiuo metu M. Tysonui yra 53-eji. Profesionalų ringe M. Tysonas iškovojo 50 pergalių (44 – nokautai), patyrė 6 pralaimėjimus, o dvi jo kovos pripažintos neįvykusiomis.

Pačiomis garsiausiomis tapo M. Tysono kovos su Evanderiu Holyfieldu – per antrąjį sportininkų susirėmimą M. Tysonas apkandžiojo oponento ausis ir buvo diskvalifikuotas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)