Vakarų Talino centrinė ligoninė koronaviruso testus atlieka kiekvienai gimdyvei, skelbia rus.delfi.ee. Ligoninės vadovės Piret Veerus teigimu, gimdyvę prižiūrintis personalas nekontaktuoja su kitais pacientais.

„Kiekvienas atvejis individualus, ir reikalauja individualaus sprendimo. Mes užtikriname aukštą akušerių pagalbos kokybę nepriklausomai nuo motinos diagnozės, ir laikomės visų saugumo priemonių“, - paaiškino ligoninės vadovė.

Dėl Estijoje paskelbtos nepaprastosios padėties, visose socialinėse įstaigose, ligoninėse ir kalėjimuose galioja lankymo draudimas. Tai tęsis iki gegužės 1 d., jei šalies vadovybė nenuspręs kitaip.

Estijoje sekmadienį ir pirmosiomis pirmadienio valandomis buvo pateikti 865 koronaviruso testų rezultatai, iš kurių 36 – arba 4 proc. – buvo teigiami, pranešė Estijos sveikatos valdyba.

Daugiausia naujų atvejų – 17 – nustatyta Saremos saloje.

Iš viso Estijoje atlikti 11 252 testai dėl koronavirusinės infekcijos COVID-19, iš kurių 715 – arba 6 proc. – buvo teigiami.

23 proc. užsikrėtusiųjų yra vyresni kaip 60 metų. 10,5 proc. sergančiųjų priklauso 40–49 metų amžiaus grupei, tokia pati dalis – 50–59 metų amžiaus grupei.

Sekmadienio vakarą 56 koronavirusu užsikrėtę pacientai tebebuvo gydomi ligoninėse. 10 asmenų būklė yra kritinė, jie gydomi intensyviosios terapijos skyriuose.

Pasveiko 20 žmonių, trys pacientai neišgyveno.

Koronaviruso rizikos grupėms priskiriami asmenys, sergantys lėtinėmis ligomis, ir pagyvenę žmonės.