„Šiuo metu yra sudaryta planavimo grupė, kuri per porą savaičių turėtų įvertinti visas aplinkybes ir kitų valstybių sprendimus“, – LRT radijui sakė A. Monkevičius, pridurdamas, kad turėtų būti apsispręsta ir dėl valstybinių brandos egzaminų organizavimo.

Jo teigimu, dėl tolesnio ugdymo proceso organizavimo yra svarstomi įvairūs variantai, žiūrima ir į kitų valstybių pavyzdžius. Kai kuriose valstybėse, užsimena ministras, dėl epidemijos apskritai mokslo metai užbaigiami ir vaikai perkeliami į aukštesnes klases. Visgi, akcentuoja jis, būtų didžiulis nuostolis, jei vaikai ilgą laiką nieko neveiktų.

„Turime suprasti, kad, jei vaikai visiškai nieko neveikia ir jie turės visiškai tuščią laiką, – tai didžiulis nuostolis. O kuo juos užimti, ką daryti, – lieka galvosūkis. Mano galva, jei jau yra tokia situacija, galėtume tokiu būdu organizuoti nuotolinį ugdymą, ieškoti būdų, kad vaikai būtų įsitraukę...“, – teigė ministras.

Tekus pakoreguoti ugdymo planus, įsitikinęs A. Monkevičius, ateinančiais metais moksleiviams gali tekti dirbti šiek tiek intensyviau.

Pirmadienį Lietuvoje toliau tęsiantis karantinui, visos švietimo įstaigos pereina prie nuotolinio ugdymo. Kelias savaites ugdymo proceso nevykdžiusios mokyklos nuo šiol turės užtikrinti ikimokyklinį, priešmokyklinį, pradinį, pagrindinį, vidurinį ugdymą, formalųjį profesinį mokymą nuotoliniu būdu.