„Šiuo metu mes baigiame apsispręsti ir kitą savaitę turėsime logiškai pagrįstą matematinį prognozavimo modelį – galėsime dėlioti scenarijus ir tada galėsime spręsti, kaip kilusią krizę toliau valdyti. Šiandien sąlygų švelninimui tikrai nėra jokio pagrindo“, – "Lietuvos ryto" televizijai sakė premjeras.

Tai, ar galima tikėtis švelnesnio karantino, ministro pirmininko teigimu, vienareikšmiškai priklausys nuo visuomenės.

„Viskas priklausys nuo mūsų susitelkimo. Jei elgsimės taip, kaip yra prašoma ir reikalaujama sveikatos priežiūros specialistų ir institucijų (...) ir mes nebeplatinsime šalies viduje šio viruso, tai galėsime kalbėti ir apie režimo švelninimą“, – teigė S. Skvernelis.

Vyriausybė trečiadienį nutarė pratęsti karantiną iki balandžio 13 d., t. y. Velykų antrosios dienos. Karantinas šalyje įvestas nuo kovo 16 d.

Skvernelis: politikavimui ateis ruduo

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad šiuo metu dauguma pareiškimų apie sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą yra politiniai.

„Man įdomūs visi pareiškimai, kurie turi racionalumo grūdą. Bet šiandien tikrai nereaguosiu į politinius pareiškimus. Ministras eina savo pareigas, be to, yra ir operacijų vadovas ir dirbs toliau. Jis sėkmingai tvarkosi. Dabar labai lengva atsukus atgal pasižiūrėti ir įvertinti, kaip gi čia reikėtų daryti, jeigu aš dabar viską žinočiau, kaip situacija klostosi. Taip, tai yra visiems mums naujas kelias ir klaidos yra daromos ir ateityje jos bus neišvengiamos. Jeigu antrą kartą mus reikės eiti šiuo keliu, neduok Dieve, tai jau bus visiškai kitokia situacija“, – lrytas.lt portalui sakė S. Skvernelis.

Premjeras kviečia kolegas nustoti politikuoti, nes šiandienos Vyriausybės pagrindinis tikslas – apsaugoti šalies žmones.

„Šiandien man nebesinori, kad čia būtų politikavimo ir politikos, mes dirbame savo darbą, nepolitikuojame. Tą daro ir Ekstremalių situacijų operacijų vadovas, ir visos ministerijos. Šiandien pagrindinis tikslas yra apsaugoti Lietuvos žmones, jų gyvybę bei sveikatą, o ne politikuoti.

Politikavimui ateis ruduo, tuomet ir bus galima pareikšti savo poziciją atėjus prie balsadėžių ir sakyti, kas gerai dirbo, kas blogai ir kas tik tais liežuviu malė“, – teigė jis.