Olimpinės žaidynės dėl koronaviruso pandemijos pirmą kartą istorijoje nukeltos į kitus metus.

38-erių J. Gatlinas 2004-aisiais Atėnuose tapo olimpiniu čempionu, o dviejuose dopingo skandaluose linksniuotas sprinteris prieš dvejus metus Londone džiaugėsi pasaulio čempiono titulu prestižinėje 100 m bėgimo rungtyje.

Paklaustas ar galėtų laimėti Tokijuje, J. Gatlinas teigė, kad nuojauta kužda teigiamą atsakymą.

Sprinteriui 2021-aisiais sukaks 39 metai, tačiau anot amerikiečio, amžius – ne problema.

„Daugelis žmonių mano, kad bėgantys metai stabdo mane, bet tai toli nuo tiesos. Kūnas bus pailsėjęs, dėmesį telksiu į save, būsiu alkanas pergalių ir grįšiu su energija 2021-aisiais.

Šiemet nenuvarginsiu savęs varžybų gausa, nebus didelio skirtumo tarp 38-erių ir 39-erių“, – tvirtina J. Gatlinas.

Sprinteris dukart buvo įsivėlęs į dopingo skandalus. Nuo 2006 iki 2010 buvo diskvalifikuotas po teigiamo testosterono testo, pirmąkart įkliuvo dar 2001-aisiais, baustas už amfetamino vartojimą.

2017 metais 100 m bėgimo rungtyje jis pranoko Usainą Boltą ir triumfavo Londone vykusiame pasaulio čempionate.

J. Gatlinas neatmetė galimybės testi karjeros ir po Tokijo olimpinių žaidynių, jį įkvėpė amerikietiško futbolo žvaigždė Tomas Brady, kuris 42-ejų pasirašė kontraktą su „Tampa Bay Buccaneers“ klubu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)