Kaip rašoma pranešime spaudai, atsižvelgiant į susidariusią situaciją „Camelia“ savo gamybinėje vaistinėje šią savaitę pradėjo išpilstyti dezinfekcinį skystį rankoms. Dezinfekantas pagamintas pagal Pasaulio sveikatos organizacijos rekomenduotą formulę.

Per parą gamybinės vaistinės specialistai galės išpilstyti 1000 litrų skysčio. Pastarasis bus pilstomas į 100 ml. talpos stiklo buteliukus.

Šiandien pirma siunta jau pasiekė didžiąsias Vilniaus vaistines. Kitą savaitę dezinfekanto bus galima įsigyti „Camelia“ vaistinėse visoje šalyje – planuojama nepertraukiama jo gamyba.

Į 100 mililitrų talpos buteliukus išpilstytas skystis bus pardavinėjamas už savikainą.

„Skystis mūsų vaistinėse bus parduodamas už savikainą. Norisi, kad šiuo metu ši itin reikalinga priemonė būtų prieinama visiems. Gaila, kad pasitaiko įmonių ir žmonių, kurie naudojasi susidariusia situacija ir dezinfekantus ar kitas saugos priemones parduoda kelis kartus brangiau nei jos įprastai kainuoja. Tikiuosi, kad bent šiek tiek prisidėsime prie pokyčių ir rinkoje sumažės piktnaudžiavimo“, – sako „Nemuno vaistinė“, valdančios vaistinių tinklą „Camelia“ generalinė direktorė Aušra Budrikienė.

Visi tiekėjai, iki šiol vaistinei tiekę dezinfenkcinius skysčius rankoms, juos tieks ir toliau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)