Ketvirtadienį Rusijoje buvo nustatyti 840 koronaviruso atvejų ir trys mirtys. Trečiadienį ir ketvirtadienį naujų atvejų skaičius sparčiai auga. Maskvos meras Sergejus Sobianinas perspėjo prezidentą Vladimirą Putiną, jog tikri skaičiai gali smarkiai viršyti oficialią statistiką.

Vyriausiasis infekcinių ligų specialistas iš Maskvos sveikatos ministerijos skyriaus Nikolajus Malyševas perspėja, kad nėra abejonių dėl „branduolinį sprogimą primenančios situacijos eskalacijos“ ir pridūrė, kad susirgs labai daug žmonių.

„Pirmiausia susidūrėme su linijiniu pacientų skaičiaus augimu. O dabar jis proporcingai didėja. Vien per pastarąją dieną infekcijos atvejų skaičius išaugo trigubai“, – sakė gydytojas.

N. Malyševo teigimu, visoje Rusijoje pacientų antplūdžiui ruošiamos naujos ligoninės.


D. Peskovas: Rusijoje nėra koronaviruso epidemijos

Rusijoje nėra koronaviruso epidemijos, pareiškė prezidento V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas. Tuo tarpu šalyje uždraudžiami tarptautiniai skrydžiai, o Maskvoje įvedamos griežtos karantino priemonės.

„Neturime de facto epidemijos ir tikimės, kad pavyks jai užkirsti kelią, – Kremliaus atstovą cituoja valstybinė naujienų agentūra TASS. – Mes vis tiek turime būti pasiruošę blogiausiam įvykių scenarijui.“

V. Putinas anksčiau teigė, kad Rusija gali įveikti koronaviruso krizę greičiau nei per 2 ar 3 mėnesius, kaip prognozuoja daugelis kitų pasaulio šalių lyderių.

„Mes tikrai iškilsime iš šios situacijos kur kas greičiau“, – savo rezidencijoje susirinkusiems verslo atstovams sakė V. Putinas.

Rusija praneša apie 800 patvirtintų užsikrėtimo koronavirusu atvejų, daugiausia Maskvoje, kur taip pat mirė du COVID-19 sirgę žmonės.

Anksčiau šią savaitę Maskvos meras Sergejus Sobianinas perspėjo V. Putiną, kad tikrasis užsikrėtusiųjų skaičius yra „gerokai didesnis“ nei dabar žinoma.

Prie Maskvos paskubomis statoma „Kinijos įkvėpta“ ligoninė užsikrėtusiems COVID-19

Šalia Maskvos vienas tuščias sklypas buvo apsuptas policijos užtvaromis ir saugomas ginkluotų pareigūnų.

Rusijos sostinės valdžia šioje vietoje ėmėsi statyti medicinos įstaigą, kurioje bus gydomi naujuoju koronavirusu užsikrėtę pacientai. Įkvėpimo šiam projektui suteikė ligoninė, pastatyta Kinijoje per rekordiškai trumpą laiką, kai šalį apėmė infekcijos COVID-19 protrūkis.

Statybų aikštelėje Maskvoje praeitą savaitę pradėti darbai karštligiškai tęsiami – pirmyn ir atgal siuva sunkvežimiai „Kamaz“ ir betonvežiai.

Golochvastovo gyvenvietėje, esančioje maždaug už 70 km į pietvakarius nuo Maskvos, statomai įstaigai pavyzdžiu tapo „partnerių Kinijoje patirtis“, praeitą savaitę sakė sostinės pareigūnai.

Vasarį Kinija centriniame Uhano mieste, tapusiame koronaviruso epidemijos pirminiu židiniu, pastatė 1 000 lovų ligoninę iš gatavų blokų vos per 10 dienų.

Statybose Golochvastove apskrita parą darbuojasi apie 5 000 statybininkų ir 1,2 tūkst. technikos vienetų. Darbų piko metu darbuotojų skaičius gali išaugti iki 6 000; tarp jų nemažą dalį sudaro atvykėliai iš Centrinės Azijos.

Darbus planuojama baigti per mėnesį. Paprastai tokio tipo objektai statomi 6–8 mėnesius.

Maskvos mero pavaduotojas statybų reikalams Andrejus Bočkariovas sakė, kad darbuotojų motyvacijai pakelti statybų aikštelėje buvo iškabinta sovietinio stiliaus plakatų.